Pri Haasu pospešeno trenirajo menjavo pnevmatik

Avtor prispevka: , objavljeno 9. marca 2019 .

Moštvo Haas je pred prvo letošnjo dirko velik poudarek namenilo treningu menjavi pnevmatik potem, ko so na lanski dirki zaradi napak izgubili pomembne točke v boju za četrto mesto v seštevku konstruktorjev.

Njihova dirkača Kevin Magussen in Romain Grosjean sta bila na lanski dirki pred postanki na četrtem oziroma petem mestu nato pa sta po svojih postankih zaradi nepravilno pritrjenih koles odstopila. Moštvo je po omenjeni dirki nekoliko prevetrilo svojo zasedbo mehanikov. Kot je poudaril vodja moštva Gunther Steiner so preko zime opravilo veliko treninga menjave pnevmatik, da bi bili pred prihajajočo dirko najbolje pripravljeni.

“Še vedno nismo pozabili na naše postanke iz lanske dirke v Avstraliji, ki so bili prava polomija. Pred letošnjo sezono smo velik poudarek namenili treningu menjave pnevmatik v želji, da bomo na prvi dirki povsem pripravljeni. Priprave so potekale skozi celotno zimsko obdobje na lanskem dirkalniku. To smo počeli tudi v Barceloni, ko smo na dan opravili od 10 do 12 postankov.”

Moštvo Haas je lansko sezono zaključilo na petem mestu v seštevku konstruktorjev čeprav so imeli večino sezone četrti najhitrejši dirkalnik. Številni so tudi po letošnjih testiranjih prepričani, da ameriško moštvo v sezono vstopa kot najboljše moštvo sredine tabele. Kljub nekaterim težavam s vzdržljivostjo njihovega letošnjega dirkalnika Romain Grosjean optimistično pričakuje pričetek nove sezone.

“Na testiranjih je najpomembneje, da dobro spoznaš novi dirkalnik ter pridobiš prave občutke. Sezono želimo pričeti na najboljši možen način. Nekaj težav smo sicer imeli z vzdržljivostjo, toda veliko smo postorili na tem, da te težave odpravimo.”