Pri HAASU navdušeni nad MICKOM SCHUMACHERJEM

Avtor prispevka: , objavljeno 17. decembra 2020 .

Številke ne govorijo vedno resnice. Če bi za merilo vzeli le časovno razpredelnico testa mladih dirkačev v Abu Dabiju, potem bi morali biti navijači Micka Schumacherja že sedaj zaskrbljeni, saj je dosegel zadnje mesto. Toda za prvaka Formule 2 in njegovo ekipo Haas je to povsem nepomembno, kajti Mick je imel na stezi Yas Marina Circuit drugačne cilje in ne hiter čas kroga.

Kot edina ekipa, ki so sodelovale na tem testu, se je Haas osredotočal le na en dirkalnik: za Micka Schumacherja. To je bil njegov drugi nastop v letošnjem dirkalniki Haasa VF-20, prvega je namreč opravil v petek, 11. decembra, na prostem treningu VN Abu Dabija. Mladi Schumacher je dopoldan delal na uravnoteženosti dirkalnika in je bil večinoma na stezi s srednjo C4 zmesjo gum. Popoldan je opravil daljše razdalje, preden je lahko pred zaključkom dneva dirkalnik obul v mehko C5 zmes gum.

Pri Haasu so navdušeni z delom Micka Schumacherja, ki je presegel pričakovanja ekipe na testu mladih dirkačev v Abu Dabiju.

V primerjavi s prvim prostim treningom se je Mick konkretno izboljšal. Takrat je dosegel čas 1:41.235 minute, tokrat pa 1:39.947 minute. Mick Schumacher je pojasni, zakaj zanj ni pomembno, da je njegov čas pomenil 15. mesto. “Zame je bilo pomembno, da odpeljem kar se da veliko krogov in da poglobim svoje razumevanje za gume. To smo tudi dosegli. V dirkalniku se počutim dobro in s svojim delovnim dnem sem zadovoljen.

https://twitter.com/HaasF1Team/status/1338903375681818625
Tudi Mick Schumacher sam je bil zadovoljen z delom in z dejstvom, da se je veliko naučil.

Ayao Komatsu, vodilni inženir ekipe Haas, pa je zadovoljen pripomnil: “To je bil za nas prvi celotni dan z Mickom. V središču je bilo, da se spozna z dirkalnikom in gumami. En hiter krog za nas sploh ni bil pomemben. Veliko bolj pomembno je bilo, da se je Mick lahko kaj naučil o obnašanju Pirellijevih gum in upravljanju dirkalnika z različnimi količinami goriva v rezervoarju. Upravljanje z gumami bo tudi v sezoni 2021 na dirkah igralo veliko vlogo, zato se mora mladi dirkač s tem dobro spoznati. Pri tem so bili pogoji v Abu Dabiju idealni, kajti tako je lahko Mick občutil, kako se spreminja obnašanje gum pri različnih temperaturah zraka in steze. Veliko je eksperimentiral z različnimi možnostmi nastavitev.

Vodilni inženir ekipe Haas Ayao Komatsu je bil prav tako navdušen nad pristopom k delu in hitrim razumevanjem ter učenjem mladega Schumacherja.

Japonec nadaljuje: “Mick je odpeljal 125 krogov in lahko smo videli, kako dobro je telesno pripravljen. Hitro je razumel naš program in ga perfektno izvedel. Poleg tega je iz boksov Formule 2 opravil enajst poskusov štarta. Gledano v celoti smo nad delom z Mickom navdušeni. Njegov pristop do dela je vzoren, zelo pozorno posluša in se hitro uči. Njegov napredek pri upravljanju z gumami je impresiven. Zelo smo srečni, kako je potekal ta testni dan z Mickom,” še doda Komatsu.   

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish