Pri Gresiniju potrdili prihod Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 12. oktobra 2023 .

Moštvo Gresini Racing je potrdilo, da se bo v MotoGP sezoni 2024 v njihovi garaži Alexu Marquezu kot moštveni kolega pridružil njegov brat, Marc Marquez.

Novica je bila pričakovana že dlje časa, še posebej potem, ko so pri Hondi prejšnji teden potrdili, da šestkratni svetovni prvak razreda MotoGP ob koncu sezone, leto predčasno, zapušča njihovo ekipo. Marquez je včeraj dobil dovoljenje Honde, da že prihodnji mesec na posezonskih testiranjih v Valenciji sede na Ducati GP22 ekipe Gresini.

“To je zgodovinski trenutek moštva Gresini Racing,” je povedala šefica ekipe, Nadia Padovani. “To, da se je Marc Marquez odločil dirkati za nas v prihodnji sezoni je naravnost fantastično in izredno sem vesela, da lahko zdaj to tudi uradno potrdim.”

Marquez bo s svojim bratom Alexom, za katerega v ekipi pravijo, da so se z njim hitro zbližali, dirkal na letošnjem modelu Ducatija, GP23. Kam bo prihodnost vodila Fabia Di Giannantonia pa za zdaj še ni znano, lahko pa se zgodi, da bosta z Marquezom zgolj zamenjala ekipi, saj pri Hondi mrzlično iščejo zamenjavo za Španca, pri tem pa jih je že zavrnil Miguel Oliveira.

Pri Gresiniju, kjer so na uradno potrditev Marquezovega prihoda počakali do dirke v Indoneziji zaradi njihovih indonezijskih sponzorjev, so Marquezu ponudili dvoletno pogodbo, a si je želel pustiti odprte možnosti za 2025, saj se ob koncu 2024 številnim tovarniškim dirkačem iztečejo pogodbe, zato so se na koncu dogovorili za zgolj eno sezono.

Zaradi kratkotrajne pogodbe pa Marquez v svojo garažo ne bo mogel pripeljati članov ekipe iz Honde, saj se pri Ducatiju bojijo prenosa podatkov.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj