Pri Ferrariju optimistični

Avtor prispevka: , objavljeno 5. septembra 2014 .

Ferrarijeva dirkača Kimi Raikkonen in Fernando Alonso sta po petkovih prostih treningih nekoliko bolj optimistična, kot na prejšnjih dirkah. Oba sta se pred prihodom v Monzo, domačo dirko Scuderie, pripravljala na naporen konec tedna, saj sta pričakovala nekonkurenčnost paketa. Toda v petek sta se na popoldanskem treningu, ko so dirkači večinoma izvajali simulacije dirke, zelo približala dirkačema moštva Mercedes.

Raikkonen, ki je bil na srednje trdih gumah boljši od Alonsa, je za Rosbergom zaostal nekaj več kot desetinko sekunde.

“Za nami je bil naporen dan, toda pozitiven. Maksimalno smo izkoristili ves čas, ki smo ga imeli na voljo v obeh treningih in tako smo uspešno opravili s pripravami,” je dejal Finec. “Zjutraj smo v lovu na optimalen nivo podtlaka primerjali različne aerodinamične rešitve. Odločili smo se za srednjo pot, ki je nudila najboljše rezultate na obeh zmeseh gum. Razlika med zmesema je več ali manj takšna, kot smo pričakovali.”

Raikkonenov optimizem se je prijel tudi Alonsa, ki meni, da je Ferrari lahko hiter s polnim rezervoarjem goriva, kot tudi s praznim. “Zadovoljen sem z delom, ki smo ga opravili na področju nastavitev in gum. Še posebej sem zadovoljen s svojim časom, ki sem ga postavil s polnim rezervoarjem goriva,” je dodal Španec.

Foto: Scuderia Ferrari