Pri Ferrariju nezaželen Vettel bo letos na stezi fascinanten

Sebastian Vettel bo letos v garaži Ferrarija nezaželen
Avtor prispevka: , objavljeno 30. junija 2020 .

Martin Brundle pravi, da bo Sebastian Vettel letos v garaži Ferrarija t.i. persona non grata, oziroma nezaželena oseba, a prav njegov odhod ob koncu sezone naj bi mu dal krila.

Vettel bo letos odpeljal zadnjo sezono za ekipo iz Maranella, s katero se ni uspel dogovoriti za novo pogodbo. Splošno prepričanje, ki prevladuje je, da bo Ferrari favoriziral mladega Charlesa Leclerca, ki bo za italijansko moštvo dirkal vsaj do konca 2024, s tem pa se bo Vettel počutil nelagodno, saj bo vse manj vpleten v delovanje moštva. “V takem primeru si v garaži malce nezaželen, saj moštvo ne želi, da izveš karkoli o pripravah za naslednjo sezono,” je pojasnil Brundle.

“Gre za majhne stvari. Ljudje prekinejo pogovore, ko vstopiš v prostor. Izogibajo se tvojih pogledov. Raje gledajo v tla ali pa stran. Tega ni, ko prideš v moštvo. V začetku so vsi polni navdušenja, ko prideš v tovarno in vsi so te veseli. Ko pomerjaš sedež, so vsi osredotočeni na prihodnost.

Ko si na poti iz ekipe pa odnosi postanejo neprijetni. Toda to moraš nekako odmisliti. Ker bo letošnja sezona strnjena, bo za Vettla to morda malce lažje.”

Toda Vettel bo, tako kot Kimi Raikkonen v sezoni 2018, ko je na VN ZDA zmagal prvič po petih letih in se ob koncu sezone poslovil od moštva, lahko na stezi pokazal vse, kar zmore. Brundle je tako mnenja, da bo štirikratni svetovni prvak letos dirkal zase.

“Če sem pošten, mislim, da bo letos Vettel dobil krila. Že v preteklosti ni dal kaj veliko na moštvene ukaze, ko je dirkal z Markom Webbrom pa tudi z Leclercom. Tudi letos ga moštvene igrice ne bodo zanimale. Vozil bo zase, o tem ni dvoma. Mislim, da bo letos močan, saj dvomim, da je izgubil hitrost. Morda je izgubil nekaj ostrine v dvobojih, toda letos bo verjetno precej fascinanten. Ferrari bo jasno favoriziral Leclerca, na katerem gradijo prihodnost, toda mnogi bi se strinjali, da so to tako ali tako počeli že lani,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish