Pri Ferrariju ne vidijo potreb po spremembi

Avtor prispevka: , objavljeno 3. avgusta 2022 .

Šef ekipe Ferrari, Mattia Binotto ne vidi potrebe po spremembah v njegovi organizaciji. Ekipa iz Maranella pred nadaljevanjem sezone po poletnem premoru za vodilnim moštvom Red Bull Racing zaostaja za 97 točk, k zaostanku je nazadnje prispevala dirka za VN Madžarske, kjer je Charles Leclerc po taktični napaki v cilj pripeljal na skromnem šestem mestu, čeprav je po prvem delu dirke vodil.

Monačan je pri menjavi gum na dirkalnik nadel trde gume, ki za dirkalnik F1-75 v hladnih pogojih na Hungaroringu niso bile primerne. To je bila še ena poteza italijanske ekipe, ki se je izjalovila, toda šef moštva Binotto ne vidi potreb po spremembah.

“Ne gre za smolo, pa tudi ničesar ni potrebno spremeniti,” je povedal po dirki. “Ves čas se je potrebno učiti in graditi naprej na izkušnjah. Nedeljsko dirko si moramo vsekakor ogledati in razumeti, zakaj. Toda če pogledamo prvo polovico sezone, vidimo, da ni nobenega razloga za spremembe. Razumeti moramo, kaj smo storili narobe na dirki, ter se nato vrniti konkurenčnejši na preostalih dirkah.”

Binotto pa še naprej vztraja, da sta bila dirkalnika Ferrarija enostavno prepočasna za zmago, ne glede na taktične poteze moštva, hkrati pa upa, da bo Leclerc med poletnim premorom uspel odmisliti težave in predvsem 80 točk zaostanka v razvrstitvi prvenstva, ter se vrniti še bolj lačen zmag. “Kot vodja je ključen za nadaljevanje razvoja ekipe. VN Madžarske za nas ni bila dobra, toda mislim, da moramo na vsako naslednjo dirko gledati, kot na priložnost za zmago. Skupaj zmagujemo in skupaj smo poraženi. Najti moramo razloge za neuspeh, jih rešiti in se vrniti močnejši.”

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish