Pri Ducatiju odločeni končati Marquezovo prevlado

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2020 .

“Odločnost”, to je beseda, ki naj bi po mnenju Andrea Doviziosa zaznamovala njegovo moštvo v prihajajoči sezoni. Beseda, ki se bo nahajala tudi na njegovem dirkaškem kombinezonu naj bi namreč odražala namen, ki ga ima v letošnji sezoni moštvo Ducatija. Cilj je tako povsem jasen – premagati Marca Marqueza.

“Lani je Marquez zmagal, ker je bil enostavno hitrejši – pika,” je povedal Dovizioso na predstavitvi njihovega motocikla za letošnjo sezono v Bologni. “Ne moreš se zanašati na strategijo, če si na devetnajstih dirkah počasnejši.”

151 točk je ob koncu ločilo najboljša dirkača minule sezone. Prav to pa naj bi predstavljajo začetno točko za ponovni poskus tega izziva. Torej premagati Marca.

“Končati drugi pomeni izgubiti,” je nadaljeval Gigi Dall’Igna, generalni direktor Ducatija. “Po treh sezonah, ki smo jih zaključili kot podprvaki se cilj ne spremeni. Še bolj smo odločeni, da ponovno poizkusimo napasti naslov.”

“Intenzivno smo delali na vseh oddelkih motocikla – šasiji, motorju in aerodinamiki. Zadnji test v letu 2019 na je dal spodbudne rezultate, še posebno tisti v Valenciji.”

Dirkaško zasedbo bosta v letošnji sezoni ponovno tvorila Andrea Dovizioso ter Danilo Petrucci, katerima tako kot večini ostalih dirkačev ob koncu sezone poteče pogodba. Dovizioso si tako letos želi končno premagati Marqueza,

“Nihče ni nepremagljiv, tudi Marc ne. Veliko časa sem namenil preučevanju kako ga premagati, začeti pri sebi. Izboljšati moram svojo hitrost na en hiter kvalifikacijski krog. Zelo pomembno je namreč začeti iz prve vrste in takoj prevzeti vodstvo. V preteklih sezonah sem namreč imel veliko težav s kvalifikacijami, medtem, ko sem bil predvsem v zadnjih delih dirke boljši. Marc je merilo, toda tu je še pet ali šest dirkačev, ki so sposobni boja za naslov. Yamaha je v drugem delu lanske sezone storila velik korak naprej. Predvsem Maverick in Fabio bosta tako napadla sezono s povsem drugačno miselnostjo.”

Dovizioso se tako zaveda, da mu bodo le dobri rezultati zagotovilo za podaljšanje pogodbe. Pod velikim pritiskom pa bo zagotovo tudi Petrucci, saj v lanski sezoni razen zmage v Mugellu ni pretirano navdušil.

Pri Ducatiju so se v povezavi s sezono 2021 sicer zanimali tako za Mavericka Vinalesa kot Fabia Quartararoja, ki pa so ju pri Yamahi še pred začetkom letošnje sezone uspeli zadržati tudi za prihodnje.