Pri Ducatiju niso navdušeni nad prestopom Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 10. septembra 2023 .

Šef Ducatija Paolo Ciabatti je v preteklosti večkrat poudaril, da Marc Marquez moštva italijanskega proizvajalca motorjev ne zanima, saj bi raje priložnost dali mlajšim dirkačem. Ob vse glasnejših govoricah, da bo osemkratni svetovni prvak v 2024 dirkal na njihovem motociklu pod okriljem ekipe Gresini, za katere pravi, da verjetno niso povsem izmišljene, nad sodelovanjem z Marquezom še vedno ni navdušen, vendar pravi, da je odločitev v rokah Gresinija in Honde.

“Ducatijev pogled je jasen, toda Gresini je neodvisno moštvo, kjer imajo lahko svoje želje,” je dejal Ciabatti, za katerega bi bil Marc Marquez na Ducatiju moštva Gresini dvorezen meč. Po eni plati bi Ducati dobil še enega močnega dirkača, po drugi pa bi tovarniška dirkača dobila hujšega nasprotnika. “Za zdaj bomo počakali, da vidimo, kaj se zgodi in če se zgodi kaj v tej smeri, se bomo s tem poskušali soočiti na najboljši možen način.

Nimam kaj več dodati. Kolikor vemo, imata oba dirkača Honde pogodbi sklenjeni do konca naslednje sezone, kar pa se dogaja, je med njimi, Hondo in Gresinijem. Toda po navadi, ko se pojavijo govorice v paddocku, le te vsebujejo vsaj kanček resnice.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj