Pri Apriliji verjamejo, da bo Iannone nastopil že na uvodni dirki

Avtor prispevka: , objavljeno 24. februarja 2020 .

Generalni direktor moštva Aprilia Massimo Rivola meni, da bo Andrea Iannone kljub temu, da je še vedno suspendiran zaradi jemanja nedovoljenih steroidov vendarle lahko nastopil že na uvodni dirki v Katarju. Pri Apriliji so sicer v prejšnjih dneh potrdili prihod Lorenza Savadorija, ki naj bi opravljal vlogo testnega dirkača v primeru, da bi Iannoneja na dirki zamenjal Bradely Smith.

Kljub temu pa naj bi bil Rivola prepričan v nedolžnost svojega dirkača. Ob tem tudi verjame, da bo uradna odločitev, ki naj bi to potrdila znana že pred prvo letošnjo dirko.

“Seveda čakamo, da se nam Andrea ponovno pridruži v moštvu,” je za uradno spletno stran MotoGP.com dejal Rivola.

“Želim si, da se ta zgodba že čim prej zaključi. Zagotovil je vse potrebno, da tudi ostalim dokaže svojo nedolžnost. Čakamo sicer še na uradno odločitev sodnikov. Menim in želim si, da bo ta sprejeta že pred prvo letošnjo dirko. V tem primeru bi lahko Andrea že takoj dirkal. Če temu ne bo tako bo na dirki nastopil Bradley. Iz naše perspektive lahko rečem, da zelo pogrešamo Andreo, kljub temu da Bradley opravlja zelo dobro delo. Potrebujemo našega dirkača in to čim prej.”