Prestavljena tudi dirka v Bakuju

Avtor prispevka: , objavljeno 22. marca 2020 .

Kot vse kaže se bo začetek letošnje sezone še bolj zavlekel. V ponedeljek sledi uradna naznanitev preložitve dirke v Azerbajdžanu.

Zaradi izbruha Koronavirusa je bilo odpovedanih že prvih sedem letošnjih dirk. Tako se je zdelo, da bi lahko uvodno letošnjo preizkušnjo gostilo mesto Baku 7. junija. Vendar pa, ker trenutno virus po Evropi ne kaže znakov popuščanja naj bi organizatorji jutri tudi uradno naznanili preložitev. Ker gre za ulično dirko bi se sama priprave proge ter potrebnih stvari morala že kmalu začeti. Sama negotovost glede stanja čez dobra dva meseca naj bi tako pomembno vplivala na to odločitev. Kljub temu si organizatorji želijo letos izpeljati dirko v kasnejšem terminu.

Izvršni direktor Formule 1 Chase Carey je nedavno izrazil negotovost o tem kdaj bi se lahko letošnja sezona pričela.

“Na to vprašanje trenutno ne moremo podati točnega odgovora. Cilj je, da pričnemo s sezono takoj, ko bodo varne razmere za to. Ves čas smo v stikih z organizatorji ter pristojnimi zdravstvenimi organi.”

Trenutno je tako prva dirka na koledarju Kanada, 14.6.2020, toda glede na razmere je nemogoče je zagotoviti, da se bo ta tudi dejansko zgodila.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish