Prepoved menjave map motorja dobra za Ferrari

Avtor prispevka: , objavljeno 13. avgusta 2020 .

Dirkača moštva Ferrari, Sebastian Vettel in Charles Leclerc se strinjata, da prepoved uporabe različnih nastavitev delovanja motorja njihovemu moštvu ne bo škodila, temveč jim bo celo pomagala, če se tekmeci znajdejo v težavah.

“Na nas prepoved ne bo veliko vplivala, zato mislim, da nam lahko celo koristi,” meni Leclerc. “Koliko bo pomagala bomo šele videli, toda mi na kvalifikacijah in dirki vozimo z enakim načinom delovanja, zato se ne bo veliko spremenilo.”

“Kot je povedal Charles, na nas to letos ne bo vplivalo,” je povedal Vettel. “Vse je odvisno od tega, kaj ti uspe. Če je moštvo razvilo nekaj, kar omogoča, da določen čas oziroma določeno število kilometrov uporabljaš več moči in bolj obremenjuješ motor, potem bo zdaj imelo težave. Toda na Ferrari prepoved ne bo vplivala.”

Ob prepovedi pa bi lahko pridobili tudi kupci Ferrarijevi motorjev, moštvi Haas in Alfa Romeo. Kimi Raikkonen, dirkač Alfe, je prav tako dejal, da njihov dirkalnik nima posebnega načina delovanja za kvalifikacije, a bodo lahko ob tej priložnosti videli, koliko so z njimi pridobili tekmeci. “Če primerjamo proste treninge in potem kvalifikacije, nekateri tekmeci nenadoma pridobijo precej hitrosti na ravninah,” je povedal Ferrarijev zadnji svetovni prvak. “Toda to ni v naših rokah. Dirkamo s tem, kar imamo in na nas je, da iz danega paketa izvlečemo največ. Bomo videli, kaj se bo iz tega izcimilo,” je še dodal Finec.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj