Prepoved dirkanja 4 leta za Andreo Iannoneja

Avtor prispevka: , objavljeno 10. novembra 2020 .

Andrea Iannone je dobil štiri leta prepovedi dirkanja potem, ko ga je svetovna protidopinška organizacija spoznala za krivega.

Iannone je bil suspendiran s tekmovanja po pozitivnem testiranju na anabolični steroid na Veliki nagradi Sepanga leta 2019. Kasneje je predložil vzorec B, da bi se pritožil in izpodbil suspenz, vendar je bil tudi B vzorec pozitiven.

Prvotno je dobil 18 mesečno prepoved dirkanja, vendar se je na to odločitev pritožil, ker naj bi užival ta steroid preko uživanja mesa. Pritožil se je preko arbitražnega sodišča v tem času pa je protidopinška organizacija hotela podaljšati suspenz na 4 leta. Potekala so različna sojenja tudi več od 11 ur dolga. Andrea pa svoje nedolžnosti na sodišču ni mogel dokazati, zato je sodišče določilo najvišjo kazen katero je zahtevala organizacija 4 leta in to pomeni, da je Italijan najverjetneje končal svojo kariero v MotoGP.

Odhod Iannoneta pomeni pri Aprillji, da se odpira dodatni prosti sedež v ekipi za naslednjo sezono 2021. Tako obstaja opcija, da se v ekipo pridruži tudi petkratni svetovni prvak Jorge Lorenzo, ki je potrdil, da je v pogovorih z Aprillijo potem, ko zaključuje vlogo testnega dirkača pri Yamahi. Kot druga opcija je sedanji testni dirkač Bradley Smith ali pa celo Cal Crutchlow, ki se poslavlja od pol tovarniške ekipe Honde.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj