Premrl v Poreču ubranil tretje mesto

Avtor prispevka: , objavljeno 12. novembra 2014 .

V vsem znanem Poreču se je med 07-08.11.2014 odvijal zadnji rally za državno prventvo Slovenije, 15. Rally Poreč, katerega se je udeležila tudi posadka G.Premrl/G.Brešer z ekipo MGM Racing. Že pred samim rally-jem se je vedelo, da bo to težak rally za Grego, kajti v igri je bilo končno 3. mesto v skupni razvrstitvi državnega prvenstva Slovenije pod pogojem, da premaga konkurenta Trčka in ne odstopi.

V petek so bili na sporedu 3 brzinci, katere sta začela nekoliko počasnej v nadaljevanju pa povečala tempo. V soboto pa se je rally odločal, saj je bilo na sporedu 8 brzincev s katastrofalnimi pogoji, saj so ceste bile polne vode in nepredstavljivo drseče. Skozi celoten rally sta se borila za najvišja mesta, predvsem za SLO državno prvenstvo, kjer so bile v igri za zmago tri posadke. Grega je na žalost storil dve večji napaki, kar ga je stalo kar nekaj sekund in s tem zmago za SLO prvenstvo. Vendarle sta z Gregorjem na koncu osvojila odlično 3. mesto generalno za (SLO) prvenstvo, 3. mesto Divizija 2 (SLO) ter skupno 5. mesto na rally-ju med vsemi dirkači. S tem sta Grega in Gregor obdržala 3. mesto v skupnem seštevku generalne razvrstitve Slovenskega državnega prvenstva.

Rally-ja se je udeležilo lepo število posadk iz kar 5 različnih držav, ki je štel za Hrvaško državno prvenstvo, mednarodno Hrvaško prvenstvo in Slovensko državno prvenstvo.

“Na splošno je za mano težak rally, saj sem imel še zmeraj v glavi nesrečo, ki se je zgodila pred 14 dnevi, poleg tega pa sem vedel, da bom moral dokaj dobro odpeljati če želim obdržati skupno 3. mesto za državno prvenstvo Slovenije. Začel sem nekoliko počasneje in preveč sigurno, kasneje pa mi je vendar le steklo. Vesel sem končnega rezultata, še bolj pa napredka skozi sezono.
Velike zasluge in moje veliko spoštovanje gre moji ekipi saj se nikoli ne predajo in to so dokazali tudi tokrat,” je dejal Grega ob koncu letošnjega državnega prvenstva.

Ne smemo pozabiti odlično opravljeno delo ekipe mehanikov MGM Racing, ki so v pičlih 14 dneh popolnoma popravili uničenega DS3-ja.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish