Premrl pravi, da bi bil lahko boljši

Avtor prispevka: , objavljeno 14. aprila 2015 .

Drugi reli, ki je štel za Mitropa pokal  se je odvijal na vsem znanem Lavanttal reli , ki vsako leto poteka v okolici mesta Wolfsberg, Avstrija. Na rally je bilo prijavljenih kar 95 posadk vendar se jih je na štartni rampi pojavilo le 77 . Odlično vzdušje in veliko gledalcev v servisni coni je bil lep začetek relija.

V petek je  prevladovalo poletno vreme kar je napovedovalo odličen začetek relija. Popoldne so bile na sporedu 4 hitrostne preizkušnje, katere sta kasneje Grega in Gregor odpeljala dobro in zasedla skupno 11. mesto,  3. mesto v Mitropa pokalu, 3. mesto v skupini RC3 ter bila  prva med Slovenci. To je bil odličen obet za sobotni drugi del relija.

V soboto zjutraj je vse kazalo na odlično vreme in s tem odličen zaključek relija. Dopoldan so dirkači imeli najprej 4 hitrostne preizkušnje katere sta Grega in Gregor dobro odpeljala in obdržala odlična mesta. Popoldan pa so sledile še zadnje 4  kjer je bilo veliko makadama, na katerem  Grega  storil manjšo napako in zdrsnil s ceste in s tem posledično izgubil veliko časa.

Kasneje sta po napaki Grega in Gregor zadnji dve hitrostni preizkušnji odpeljala bolj previdno kajti začelo je deževati in zavedala sta se, da lahko več izgubita kot pridobita ter, da je  že čez en teden prvi reli za državno prvenstvo Slovenije.

Grega: ‘’Z samim končnim rezultatom nisem preveč zadovoljen, sem pa vesel posameznih voženj kjer sem dokazal, da je bil Reli Rebenland le muha enodnevnica. Vse do 9 hitrostne preizkušnje nama je z Gregorjem kazalo odlično vendar sem zopet storil manjšo napako katera me je stala precej časa v nadaljevanju pa nisem hotel več tvegati sem se pa s tem tudi malo uštel in vozil celo preveč rezervirano. V glavnem napake se mi še kar pojavljajo in upam, da jih ne bo več že na naslednjem reliju’’, je po koncu drugega relija izjavil Grega Premrl.

 

22
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
22 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo