Premiera Yeti Xtrema na GTI srečanju

Avtor prispevka: , objavljeno 28. maja 2014 .

Škoda bo na tradicionalnem srečanju predelanih volkswagnovih vozil, že 33-to leto zapored, premierno predstavila model Yeti Xtreme, energično-športno relirazličico njihovega priljubljenega kompaktnega športnega terenca. Škodini oblikovalci so model Yeti Xtreme zasnovali kot izrazito športno in dinamično izvedbo, ki združuje moč štirikolesno gnanega športnega terenca ter energične oblikovne elemente in opremo dirkaškega relivozila.

ŠKODA-Yeti-Xtreme-2Xtreme poganja 1,8-litrski motor TSI z močjo 112 kW. Za prenos moči skrbi 6-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko (DSG). Največji navor znaša 250 Nm, na voljo pa je med 1.500 in 4.200 vrt./min. Yeti Xtreme pospeši od 0 do 100 km/h v 9 sekundah, njegova najvišja hitrost znaša 192 km/h. Opremljen je s posebnimi zavorami iz Octavie RS.

Yeti Xtreme je obut v 17-palčna aluminijasta platišča in velike terenske pnevmatike. Posebnost so zatemnjena stranska stekla, streha in obrobe platišč v kontrastni svetlo rumeno-zeleni barvi. Na sprednjem delu ima energični športnik velik odbijač in veliko odprtino za zajemanje zraka ter LED-žaromete. Višina podvozja je nastavljiva, kar pritiče robustno-športnemu značaju vozila.

ŠKODA-Yeti-Xtreme-3