Premiera filma “Schumacher” o Michaelu Schumacherju se je zamaknila

Avtor prispevka: , objavljeno 29. januarja 2021 .

Dokumentarni film Schumacher, katerega glavni lik je Michael Schumacher, bo svojo premiero dočakal nekoliko kasneje, kot je bilo sprva pričakovano. Film Schumacher vsebuje številne zasebne posnetke družine Schumacher, po dveh letih proizvodnje pa je zdaj vendarle končan. Toda zvesti navijači Šumija bodo na ogled morali počakati še nekoliko dlje.

Premiera filma je bila sprva načrtovana za december 2019, a so jo preložili na konec leta 2020, saj so želeli družini Schumacher dati dodaten čas za odobritev končnega izdelka. A datum prvega predvajanja se je zdaj znova zamaknil, saj je svet še vedno v primežu pandemije koronavirusa, kdaj bomo premiero dočakali pa zdaj ni znano.

“Film je končan,” je za nemški Express potrdila Vanessa Nocker, producentka in režiserka filma. “Položaj se je zapletel zaradi krone, zato vam ne moremo povedati, kdaj bo film na voljo za ogled, a vas prosimo za potrpljenje.”

Michael Schumacher je bil strasten smučar, a decembra 2013 se je pr ismučanju v francoskih Alpah hudo poškodoval.

Dokumentarec Schumacher je družina sedemkratnega svetovnega prvaka Formule 1 v celoti podprla, v njem pa bo moč videti posnetke, ki jih je prispevala Michaelova žena Corinna, oče Rolf, hči Gina-Maria ter sin Mick, videli pa bomo tudi še nikoli videne arhivske posnetke.

“Namen filma je prikazati Michaelovo neprimerljivo kariero, a tudi številne druge vidike tega zapletenega človeka – drznega dirkača Formule 1 brez usmiljenja, ambicioznega športnika, uveljavljenega mehanika z edinstvenim tehničnim talentom, zanesljivega moštvenega igralca ter ljubečega družinskega človeka,” je pojasnila Sabine Kehm.

Michael Schumacher se v javnosti ni pojavil vse od smučarske nesreče decembra 2013, ko je utrpel hude poškodbe glave, od takrat naprej pa so zelo skope tudi informacije o njegovem zdravstvenem stanju, katerih družina ne želi deliti z javnostjo. Za zdaj pa ni znano, ali bodo v filmu tudi novejši posnetki oziroma, če bo razkrito kaj več o njegovem trenutnem stanju, čeprav je to malo verjetno.

Foto: Reuters

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj