Prek si obeta dober rezultat

Avtor prispevka: , objavljeno 9. avgusta 2013 .

 

Aleš Prek, aktualni državni prvak je pred dirko v Lučinah dejal, da želi na dirki predvsem uživati. “V kolikor se bom počutil dobro pa tudi dober rezultat ne bi smel izostati,” je povedal. 3,9 kilometrov dolga steza od Todraža proti Lučinam mu je sicer zelo všeč, čeprav ne ustreza njegovemu Porscheju 997 GT3. “Proga je lepa, vendar ne ustreza mojemu avtomobilu. Narejena je za štirikolesno gnane avtomobile, drugače pa je sama po sebi zelo lepa in tehnično zahtevna. ”

Nad njo so navdušeni tudi tujci, kljub temu, da gre za krajšo in počasnejšo progo v primerjavi s tistimi drugod po Evropi. “Pogovarjal sem se s prijatelji iz Avstrije in vsi so navdušeni nad progo ter gledalci,” je pojasnil Aleš. “Res je, da so proge, ki so na evropski ravni daljše in hitrejše, vendar se je potrebno znajti tudi na takšnih progah,” je dodal.  Na vprašanje, katera od treh domačih stez mu je najbolj všeč, je povedal: “Vse so mi všeč. Preprosto je lepo dirkati doma.”

Letos bo v Lučinah nastopilo rekordno število tekmovalcev, kar po mnenju Aleša, lahko privabi tudi rekordno število gledalcev.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj