Predstavitev novega Mercedesa bo prvega februarja

Avtor prispevka: , objavljeno 19. januarja 2015 .

Moštvo Mercedes je napovedalo, da bo svoj letošnji dirkalnik predstavilo v španskem Jerezu, na prvi dan zimskih testiranj, torej 1. februarja. F1 W06 Hybrid bo predstavljen zjutraj preden se bo začelo testiranje, prvi pa ga bo vozil Nico Rosberg.

Nemec bo v dirkalniku sedel še tretji dan, moštveni kolega Lewis Hamilton pa ga bo vozil drugi in četrti dan.

“Tudi letos imamo veliko dela,” je dejal športni šef Mercedesa, Toto Wolff. “Lani smo se pripravljali na povsem nova pravila, letos pa se moramo izboljšati. Vemo, da nas ostale ekipe želijo ujeti in verjamemo, da nam bodo nekateri v Melbournu zelo blizu. Zato se moramo osredotočiti na vsako malenkost, če želimo letos imeti nekaj prednosti pred konkurenti.

Začenja se razburljivo obdobje leta, saj se vsi naši trudi združijo v nov dirkalnik. Vsi v Brackleyu, Brixworthu ter Stuttgartu so za novo Srebrno Puščico dali vse od sebe in za to se jim zahvaljujem.

Zelo nas zanima, kako se bo dirkalnik obnesel v prvih krogih na stezi,” je še dodal Wolff.

Mercedes naj bi sezono začel s konfiguracijo motorja, s kakršno so nastopali lani, toda italijanski Omnicorse poroča, da navedbe ne držijo, saj naj bi moštvo svetovnih prvakov svoj pogonski agregat posodobilo že na začetku. Motor naj bi bil izrazito drugačen od lanskega, med drugim naj bi nanj vgradili Boschev sistem za vbrizg, ki bo prenesel tlak polnenja do maksimalno dovoljenih 500 barov. Lanski motor naj bi bil omejen na nekaj več kot pol toliko.