Predsednik Ferrarija zahteva pogovor z Raikkonenom

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2017 .

Predsednik Ferrarija, Sergio Marchionne je zahteval sestanek šefov moštva s Kimijem Raikkonenom glede njegove forme na dirki za VN Kitajske. Marchionne je bil predvsem nezadovoljen z dejstvom, da Finec ni uspel prehiteti Daniela Ricciarda v prvem delu dirke, kar se je izkazalo, da je škodilo moštvenemu kolegu Sebastianu Vettlu, ki je vozil za njim. Vettel je z Ricciardom opravil precej hitro, potem ko je pred tem prehitel Raikkonena, ki se je večkrat pritoževal nad okvaro dirkalnika.

Preden je zapustil Šanghaj je Marchionne dejal, da je že govoril s šefom oštva, Mauriziom Arrivabenejem in mu naročil, naj se čimprej pogovorijo z zadnjim dirkačem, ki je postal prvak v Ferrarijevem dirkalniku. “O tem sem govoril z Maurizijem,” je povedal. “Morda bodo morali sesti za mizo in se z njim pogovoriti. Danes je bil očitno zaposlen z drugimi zadevami. Vettel je bil bolj agresiven.”

Je pa bil Marchionne precej bolj zadovoljen z dosežkom Vettla in splošnim stanjem moštva v prvenstvu. “Brez varnostnega avtomobila bi se dirka razpletla drugače. Lahko potrdim, da smo se odločili prav, ko smo Sebastiana poklicali na postanek. Dirka je bila dobra. Končali smo na drugem mestu in smo na drugem mestu med konstruktorji, do prvega pa nas loči ena sama točka in Seb ima toliko točk kot Hamilton, kar ni slabo, po dveh dirkah.”

Foto: Ferrari