Prednost Yamahe je manjša od pričakovane

Avtor prispevka: , objavljeno 29. junija 2018 .

Aktualni svetovni prvak Marc Marquez je po prvih dveh prostih treningih dejal, da prednost Yamahe na dirkališču v Assnu ni tako velika, kot so pričakovali. Maverick Vinales je bil sicer na drugem prostem treningu najhitrejši, pri tem pa je tudi postavil najhitrejši čas dneva, Marquez pa je po najhitrejšem času prvega treninga popoldan zasedel osmo mesto. Razlog za to se skriva tudi v tem, da ob koncu treninga ni vozil z novo mehko zadnjo gumo, kot so to storili številni drugi. Marquez si ne želi ponovitve Barcelone, kjer je moral zaradi slabih časov na treningih nastopiti že v prvem delu kvalifikacij, ob tem pa je zadovoljen z zaostankom za dirkači Yamahe.

“Občutek na drugem treningu je bil dober,” je povedal. “Zato sem še naprej vozil z isto gumo, ter se pripravljal na dirko. Zelo pomembno je, da ugotovimo, katera guma se obnese najbolje. Danes sem poskušal čim bolje opraviti s pripravami na dirko, jutri pa bom na tretjem treningu vozil z novo gumo, saj ne želim dirkati že v prvem delu kvalifikacij, kot sem moral v Montmelu. Razen tega pa sem zadovoljen, saj sem pričakoval, da bomo po prvih treningih bolj zaostajali za Yamaho, vendar smo blizu. Oba Yamahina dirkača sta hitra, dober pa je tudi Andrea Dovizioso,” je še dodal Marquez.

 


Ko ste že tukaj…

…bi vas prosili za veliko uslugo. Še nikoli ni našega portala Svet Hitrosti bralo toliko ljudi, a dohodki od oglasov so majhni pa še ti vpadajo. Svojih prispevkov ne nameravamo skrivati za obvezno naročnino, zato vas prosimo za pomoč. Čeprav novice pišemo v prostem času, pogosto prehitimo izkušenejše, poklicne športne novinarje, kar nam vzame veliko časa. A to delo nas veseli, Vam bralcem pa bi radi ponudili še več vsebin, tudi iz prve roke, za kar pa bi potrebovali več finančnih sredstev. Če bi nas vsak, ki bere naše novice, podprl, bi bila naša prihodnost varna. Pomagate nam lahko že z donacijo 1€, vzelo pa vam bo le minutko časa! Že vnaprej se vam zahvaljujemo!

[paypal-donation]

Foto: motogp

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish