Prednost Mercedesa ni povsem realna

Avtor prispevka: , objavljeno 12. maja 2014 .

Šef moštva Red Bull, Christian Horner je dejal, da končni rezultat dirke v Španiji ne kaže pravega razmerja moči. Daniel Ricciardo in Sebastian Vettel sta v dirkalnikih Red Bulla 66 krogov dolgo dirko za VN Španije končala tričetrt minute za Lewisom Hamiltonom in Nicom Rosbergom v Mercedesih.

Toda Horner meni, da je pravo formo Red Bulla skril splet okoliščin, kot je naprimer ta, da je Ricciardo v prvem delu dirke za nekaj krogov obtičal za Valtterijem Bottasom v Williamsu, Vettel pa se je v ospredje prebijal s petnajstega štartnega mesta.

“Še posebej v zadnjem delu, kjer sta Mercedesa vozila na polno, Daniel in Sebastian pa sta imela prosto pot, smo se jima približali,” je dejal Horner. “Razlika je še vedno velika, a je lepo videti, da smo napredovali in prehiteli Ferrari ter preostale ekipe.

48 sekund zaostanka ni ravno realnih, saj smo v prvem delu veliko časa izgubili za Williamsom. Ko smo proti koncu dirke imeli pred sabo prosto pot, smo le še pazili na gume vse do konca dirke,” je pojasnil Horner.