Preboj v ospredje je bil ključen

Avtor prispevka: , objavljeno 21. aprila 2013 .

 

Sebastian Vettel je po zmagi na VN Bahrajna povedal, da sta dirko odločili dve prehitevanji in sicer tisti, ko je v uvodnih krogih prehitel Fernanda Alonsa ter Nica Rosberga. Dirkač Red Bulla zatem pred sabo ni imel nobenega drugega dirkalnika, posledično pa so gume zdržale dlje.

Vettel je na štartu padel za Alonsa, a je dirkača Ferrarija kmalu prehitel, nato pa je premagal še Rosberga. “Dirka je bila fantastična,” je povedal aktualni svetovni prvak, ki je v cilj pripeljal 9.1 sekunde pred Kimijem Raikkonenom, ki je dirko začel z devetega mesta. “Moam se zahvaliti ekipi. Od štarta pa do cilja smo svoje delo opravili brez napak. Vedel sem, da je pomembno, da čimprej pridem v vodstvo, od tam pa le še pazim na gume. Dirkalnik je bil fenomenalen. Iz kroga v krog je bil boljši. Dirka je bila čudovita, saj sem lahko iz kroga v krog vozil na polno.

V prvem zavoju, ko sem se boril z Alonsom, je bilo zelo tesno,” je pojasnil Vettel. “Žal sem moral popustiti, a sem ga le lahko prehitel nazaj v šestem ovinku in to je bilo ključno. Nico je bil trši oreh. Napad nanj sem moral malce bolje načrtovati, saj je bil na ravninah zelo hiter. Prehitevanje ni bilo tako lahko, kot sem mislil, a mi je vendarle uspelo v četrtem ovinku. Zatem pred mano ni bilo nikogar in iz dirkalnika sem lahko iztisnil vse.”