Pramac Ducati predstavil barve za sezono 2023

Avtor prispevka: , objavljeno 25. januarja 2023 .

Pramac Ducati začenja svojo prvo polno MotoGP sezono naslovnega sponzorstva Prima s to barvo MotoGP 2023 za Johanna Zarcoja in Jorgeja Martina.

Po dveh sezonah brez naslovnega sponzorja se je lani Pramacu iz Mugella pridružila zavarovalniška agencija Prima, zaradi česar je vijoličasta prevladujoča barva sicer rdečih Ducatijev.

Količina vijoličaste barve na spodnjem delu motocikla je bila za 2023 zmanjšana, še vedno pa sta motocikla odeta v tradicionalno rdeče-bele barve Pramaca.

Pramac je bil v 2022 s četrtim mestom najboljša netovarniška ekipa, čeprav je Johann Zarco do konca sezone zdrsnil na osmo mesto v razvrstitvi dirkačev, medtem ko Jorge Martin na poti do devetega mesta ni mogel ponoviti svojih zmagovalnih voženj, ki jih je kot novinec uprizoril leta 2021.

Kljub temu sta Zarco in Martin vsak po štirikrat stala na stopničkah, slednji pa je izgubil dvoboj z Eneo Bastianinijem za tovarniški sedež, a bosta oba dirkača ekipa Pramac kljub temu sedela na najnovejših motociklih Desmosedici.

Zarco, ki je pri 32 letih zdaj eden najstarejših v prvenstvu, še naprej lovi prvo zmago v razredu MotoGP, potem ko je nič manj kot desetkrat končal na drugem mestu.

Martin bo letos poskušal svojo surovo hitrost (devet najboljših štartnih položajev iz 34 štartov) prenesti v dosledne rezultate, saj bo tako kot Zarco poskušal postati prvi netovarniški dirkač, ki bo osvojil krono prvaka MotoGP.

Ker ga je uradna Ducatijeva ekipa, ki bo naslednji dve sezoni nastopala s Francescom Bagnaio in Bastianinijem spregledala, Martina vidijo kot možnega kandidata za razpoložljivo mesto v tovarniški ekipi Yamahe, kjer bi se lahko Fabiu Quartararoju pridružil prihodnjo sezono.

Potem ko je KTM konec leta 2021 ukradel dolgoletnega vodjo ekipe, Francesca Guidottija, je bil za vodjo ekipe v 2023 izbran Gino Borsoi iz moštva Aspar.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj