Povzetek sezone skozi oči društva OPV Šport Lučine

Avtor prispevka: , objavljeno 11. decembra 2014 .

Društvo OPV Šport iz Lučin je doseglo v svojem prvem letu delovanju uspeh, več o tem pa so zapisali:

” V skupni razvrstitvi društev oziroma nosilcev licence AŠ2005 (NTL) smo na državnem nivoju dosegli odlično 2. mesto med skupaj 22 društvi, ki so s svojimi tekmovalci sodelovala v državnem reli prvenstvu 2014 in pa 4. mesto med skupaj 35 društvi v generalni razvrstitvi vseh tekmovalnih panog.
Posadka Martin Mlinar / Miran Mlinar z dirkalnikom MG ZR 105 je osvojila naslednja mesta:
– 2. mesto v državi v konkurenci divizije I. do 1400 ccm (v konkurenci 43 ekip)
– 9. mesto v generalni razvrstitvi državnega rally prvenstva (v konkurenci 71 ekip)
– 3. mesto v pokalnem prvenstvu (v konkurenci 43 ekip)

Posadka Andrej Velkavrh / Nina Gorenc z dirkalnikom VW Polo je osvojila naslednja mesta:
– 3. mesto v državi v konkurenci divizije I. do 1400 ccm (v konkurenci 43 ekip)
– 10. mesto v generalni razvrstitvi državnega rally prvenstva (v konkurenci 71 ekip)
– 2. mesto v pokalnem prvenstvu (v konkurenci 43 ekip)

Posadka Simon Mlinar / Rok Nartnik z dirkalnikom Yugo je osvojila naslednja mesta:
– 1. mesto v državi v Yugo pokalu (v konkurenci 10 ekip)
– 15. mesto v generalni razvrstitvi državnega rally prvenstva (v konkurenci 71 ekip)
– 7. mesto v pokalnem prvenstvu (v konkurenci 43 ekip)
– Simon Mlinar je osvojil tudi 2. mesto v mladinskem državnem prvenstvu voznikov do 21 let.

Prav tako pa je potrbno omeniti tudi ostale posadke, ki so v letošnji sezoni sodelovale na posameznih relijih. Čestitke posadki Marjan Oberžan / Petra Gerbec (Yugo) in posadki Anže Tušar / Monika Terglavčnik (VW Polo) za boj do zadnjega kilometra in za uspešno zastopanje našega društva na relijih Idrija, Železniki in Poreč. Pohvala gre tudi posadki Bojan Velkavrh / Boštjan Turšič (Yugo), ki se je udeležila sprint relija v Železnikih.

Vseeno moramo omeniti, da je bilo letošnje državno prvenstvo za nas neregularno, saj se je našem društvu zgodila velika krivica na reliju Poreč. Zaradi nesposobnosti krovne zveze AŠ 2005 in zaradi več kot očitne korupcije in povezav določenih društev z vodstvom zveze smo, navkljub uradnim pritožbam zaradi kršenja pravil ene izmed posadk, izgubili naslov državnega prvaka v diviziji I. Žal smo novo in predvsem pošteno društvo in v teh zakulisnih igrah smo postali poraženec.

Za nas in za veliko večino slovenske reli družine sta Martin in Miran Mlinar državna prvaka, Andrej Velkavrh in Nina Gorenc pa podprvaka divizije I. Tega nam ne more nihče vzeti.

Na mednarodnem reliju Poreč na Hrvaškem smo sicer dosegli odličen uspeh. Mlinarja z MG ZR 105 sta prepričljivo osvojila 1. Mesto v diviziji I., Andrej Velkavrh s sovoznico Nino Gorenc pa je osvojil 3. mesto. Simon Mlinar je z yugom osvojil 2. mesto v Yugo pokalu, posadka Marjan Oberžan in Petra Gerbec pa je osvojila 16. mesto med 21 prijavljenimi ekipami v diviziji.

Za prihajajočo sezono 2015 se pospešeno pripravljamo na nove, še večje izzive. Seveda pa bomo kot do sedaj tudi v prihodnji sezoni poizkušali dati od sebe svoj maksimum ter poseči po najvišjih rezultatih ter našim tekmovalcem biti karseda v oporo.
Vesel Božič in Srečno Novo leto 2015!
Predsednik OPV Šport
Peter Oblak”

Foto: OPV Šport