Potolčeni Russell: Časi krogov niso realni

Avtor prispevka: , objavljeno 4. decembra 2020 .

George Russell je omilil težo najhitrejših časov na obeh petkovih prostih treningih in dejal, da časi krogov ne kažejo prave slike. Britanec je že na prvem treningu za volanom Mercedesovega dirkalnika W11 postavil najhitrejši čas dopoldanskega treninga, najhitrejši pa je bil tudi na drugem treningu.

Od moštvenega kolega Valtterija Bottasa je bil na prvem treningu hitrejši za tri desetinke, a je Finec vozil s poškodovanim dirkalnikom, najhitrejši čas na drugem treningu pa tudi naj ne bi bil merodajen, saj so komisarji Bottasu izbrisali najhitrejši čas (poleg še petih drugih časov Finca) zaradi vožnje izven steze v osmem ovinku. Russell je priznal, da je imel precej težav predvsem s simulacijo dirke.

“Časi krogov niso povsem realni in ne kažejo prave slike,” je povedal Russell, sicer redni dirkač moštva Williams. “Drugi trening zame ni bil najboljši, saj sem imel kar nekaj težav, še posebej, ko smo vozili z veliko goriva, ravno to pa bo ključno v nedeljo.

Še veliko dela me čaka, preden se bom v dirkalniku počutil udobno in preden bom našel dobre nastavitve, toda mislim, da bo jutri zgodba drugačna.”

Po mnenju Britanca je Bottas vseeno hitrejši. “To, da sem bil danes najhitrejši, še ne pomeni, da bom najhitrejši tudi jutri. Verstappen je bil zelo hiter v simulaciji dirke, Valtteri pa je bil najhitrejši na drugem treningu, a so mu krog izbrisali. Pridobil je le morda kake pol desetinke, kar pomeni, da sem v dirkalniku z malo goriva realno desetinko in pol počasnejši od njega. Toda bomo videli, kako naprej, saj se ves čas izboljšujemo.”

Russell se je med prvim treningom pritoževal nad sedežem, v četrtek, ko je prvič sedel v dirkalnik, pa je razkril, da nosi eno številko premajhne čevlje, kot ponavadi, da se lahko zbaše v kabino, izdelano za Lewisa Hamiltona. Vseeno pa je prepričan, da bodo težave odpravljene za 87 krogov dolgo dirko v nedeljo. “Potolčen sem in ves v modricah, a smo z inženirji že naredili seznam potrebnih sprememb. Za te bo potebno nekaj več časa. Sedež prilagajamo sproti in ga poskušamo pripraviti za dirko, vendar sem prepričan, da bo kmalu vse ok,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish