Poškodovanega Espargaroja bo zamenjal Folger

Avtor prispevka: , objavljeno 31. marca 2023 .

Moštvo Tech3 GASGAS je potrdilo, da bo poškodovanega Pola Espargaroja zamenjal Jonas Folger.

Nemški dirkač, ki poleg Danija Pedrose ter Mike Kallia opravlja vlogo testnega dirkača moštva KTM bo poškodovanega španskega dirkača zamenjal na tretji dirki sezone v Austinu.

Zanj bo to prvi nastop v elitnem razredu po letu 2017, ko je prav tako nastopal za moštvo Tech3, a takrat še na Yamahinem motociklu. V omenjeni sezoni je na domači dirki na Sachsenringu osvojil drugo mesto. Zaradi bolezni je nato izpustil zadnje štiri dirke sezone. Tako pa se je po enem letu tudi končala njegova kariera v elitnem razredu. Leta 2021 je nastopal v prvenstvi Superbike, pred letošnjo sezono pa postal testni dirkač za KTM.

“Najprej bi rad povedal, da želim Polu vse dobro, da se čim prej vrne nazaj na motocikel. Zagotovo ima ob sebi prave ljudi, ki mi bodo pri tem pomagali.”

“Sam se sicer zelo veselim ponovnega dirkanja. Komaj čakam dirko v Teksasu, da bom lahko ponovno videl člane svojega nekdanjega moštva. Upam, da mi uspe odpeljati soliden dirkaški konec tedna. Zagotovo pa bo to zame velik izziv.”

“Ta izziv predstavlja odlično priložnost, da se še bolje spoznam z motociklom. Zahvaljujem se vsem za izkazano zaupanje.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj