Porsche: Za smrt Walkerja je kriv Rodas!

Avtor prispevka: , objavljeno 8. aprila 2015 .

Nemški proizvajalec avtomobilov, Porsche, se je znašel pred tožbo, ki so jo vložili svojci igralca Paula Walkerja in Rogerja Rodasa, ki sta umrla v prometni nesreči v enem izmed njihovih superšportnih avtomobilov.

Preiskava nesreče sicer še ni zaključena, toda Porsche je bil ob vloženi tožbi, kjer svojci terjajo odgovornost proizvajalca, primoran k odgovoru. Nesreča se je zgodila, ko je Rodas, sicer dirkač, vozil Porscheja Carrero GT in pri hitrosti 160km/h izgubil oblast nad vozilom. To je trčilo v robnik in nato v drevo ob cesti, kjer je zagorelo. Rodas in Walker, ki je sedel na sovoznikovem sedežu, sta v nesreči umrla. Rodas naj bi v trenutku nesreče podlegel številnim poškodbam, Walker pa naj bi kljub hudim poškodbam v razbitini umrl zaradi požara.

Vdova Kristine Rodas toži tako prodajalca Porschejevih avtomobilov, kateremu očita povzročitev smrti iz malomarnosti, kakor tudi podjetje Porsche, od katerega terja odgovornost za svoj izdelek.

Toda Porschejevi zagovorniki trdijo, da je nesrečo povzročil Rodas z nevarno, tvegano in neodgovorno vožnjo, s katero je ogrozil sebe in druge.

Medtem ko tako v ozadju teče ogorčena sodna bitka, pa se ljubitelji hitrih in predelanih avtomobilov te dni množično poklanjajo Hollywoodskemu zvezdniku Paulu Walkerju. Sedmi del franšize filmov Hitri in drzni, katerega je v trenutku nesrečne smrti snemal Walker, v kinih namreč podira rekorde gledanosti.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish