PORSCHE napoveduje vrnitev v serije LE MANS, WEC in IMSA

Avtor prispevka: , objavljeno 17. decembra 2020 .

Porsche razvija prototip dirkalnika za nova pravila LMDh, s katerim bo lahko nastopal tako v prvenstvu WEC, na dirki v Le Mansu in v seriji IMSA. Dirkalniki kategorije LMDh bodo tehtali približno 1000 kilogramov in razvili moč 680 konjičev.

Nova kategorija LMDh nam omogoča, da se za skupne zmage na klasičnih dirkah Le Mansa, Daytone in Sebringa borimo s hibridnim sistemom,” je povedal Oliver Blume, izvršni direktor Porscheja. “Ta projekt je za Porsche izjemno privlačen. Vzdržljivostne dirke so del DNK-ja naše blagovne znamke.Porsche ima rekord v zmagah proizvajalcev v Le Mansu. Njihov zadnji uspeh z Bernhardom, Hartleyem in Bamberjem leta 2017 je bil njihov devetnajsti.

Študija Porschejevega hiper dirkalnika, s katerim se želijo leta 2023 vrniti v serije WEC, IMSA in seveda na legendarno dirko 24 ur Le Mansa. – Foto: Porsche

Porschejeva sestrska znamka v skupini Volkswagna Audi, ki je pred kratkim objavila načrte, da izstopi iz Formule E, se prav tako namerava vrniti v razredu LMDh v Le Mansu. Japonska Toyota, zmagovalec zadnjih treh dirk v La Sarthe, in Peugeot, prav tako razvijata hiper dirkalnika za novo kategorijo.       

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj