Porsche LMP1 za 2014

Avtor prispevka: , objavljeno 12. junija 2013 .

Pri Porscheju so predstavili nov dirkalnik za Le Mans 24 ur, ki je prvič po 16 letih nared predčasno. Hibridni dirkalnik je nemški proizvajalec avtomobilov danes postavil na testno stezo v Weissachu, kjer ga je zapeljal tovarniški dirkač Timo Bernhard. Dirkalnik seveda izpolnjuje vse nove standarde, ki so jih sprejeli organizatorji svetovnega prvenstva vzdržljivostnih dirk, pri Porscheju pa predvidevajo, da bodo dirkalnik na resnem testu videli že julija.

Vodilni pri Porscheju za program LMP1 Fritz Enzinger je ob tem dejal: »Končali smo močno pred rokom, a kljub temu se tu naše delo ne zaključi. Pred nami je zelo kompleksen dirkalnik, ki ga moramo dobro razumeti. Seveda bomo imeli kar nekaj časa, da spoznamo delovanje vseh delov. Pred nami je torej nov izziv, na katerega se bomo dobro pripravili.«

Z dirkalnikom je bil seveda zadovoljen tudi Bernhard, ki je ob tem dejal: »Zelo sem zadovoljen, da sem našega otroka po stezi prvi zapeljal jaz. Imam dober občutek, saj se avtomobil dobro pelje, sedaj pa že gledam naprej, ko bova skupaj z Romainom Dumasom testirala njegove zmogljivosti.« Sicer pri Porscheju še niso izdali imena ali kakršnih koli tehničnih podrobnosti novega avtomobila, jasno je le, da bo motor bencinski.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj