Porazi proti dirkačem Tech3 Rossija ne skrbijo

Avtor prispevka: , objavljeno 24. julija 2017 .

Valentino Rossi trdi, da ga porazi proti Yamahinem satelitskem moštvu Tech3 ne skrbijo, čeprav Johann Zarco in Joans Folger dirkata z lanskimi Yamahinimi motocikli. Na VN Nemčije sta dirkača moštva Tech3 že drugič na zadnjih treh dirkah v cilj pripeljala pred Maverickom Vinalesom in Rossijem, a izkušeni Italijan trdi, da ga položaj ne skrbi, saj meni, da gre za talent dirkačev moštva Tech3 in ne prednosti lanskega motocikla.

“Tekom sezone sta oba dirkača Tech3 pokazala, da imata na lanskem motociklu zelo dober občutek,” pravi Rossi. “Razlog za to je tudi to, da sta dobra dirkača. Zarco je odlično vozil v Le Mansu, Folger pa v Nemčiji. Folger je vedno hiter, dobro pazi na zadnjo gumo, zato sta za dober rezultate zaslužna dirkača in za to jima moramo čestitati,” dodaja in pojasnjuje: “Ne skrbi me, da dirke končata pred mano, saj bi brez nove šasije doživeli polom kot v Jerezu ali v Barceloni, zato smo v dobrem položaju. Kot sem že dejal, moram poskušati dirke končati pred dirkačema satelitskega moštva, toda po drugi plati smo v točkovanju prvenstva pred njima, kar pomeni, da sva z Maverickom na devetih dirkah zbrala več točk. Smo tovarniška ekipa, midva sva tovarniška dirkača in vsi proizvajalci posušajo izboljšati svoje dirkalnike, sicer je konec.”

Yamaha za razliko od Honde in Ducatija na dirkah nima tretjega dirkača na letošnjem motociklu. Danilo Petrucci denimo dirka z enakim motociklom GP17, kot Ducatijeva tovarniška dirkača, medtem pa Cal Crutchlow pri LCR Hondi dirka s podobnim dirkalnikom, kot Marc Marquez in Dani Pedrosa. Toda devetkratni svetovni prvak Rossi meni, da bi uporaba tretjega motocikla letošnjih specifikacij koristila le, če bi našli dirkača, ki bi bil vsaj tako hiter, kot sta z Vinalesom. “Seveda bi pomagalo,” je dejal. “Toda voziti je treba zelo hitro in le malo dirkačev je sposobnih peljati tako hitro. Nakasuga (Katsjuki) je hiter, saj je zmagal v japonskem razredu Superbike, ter na 8 ur Suzuke, toda on ni, kot midva,” je še dodal Rossi.

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish