Poraženec sezone bo potreboval psihologa

Avtor prispevka: , objavljeno 23. julija 2014 .

Šef moštva Mercedes, Toto Wolff meni, da bo eden izmed njegovih dirkačev, po zadnji dirki sezone v Abu Dabiju, kjer bodo podeljene dvojne točke, potreboval psihologa. “Bernie je imel očitno prav. Zadnja dirka bo najbrž odločila o tem, kdo bo letošnji prvak. Sam menim, da to ni pošteno in da ne bi smeli uvesti dvojnih točk, saj nihče izmed mojih dirkačev ne bo vesel naslova, osvojenega na tak način. Tisti, ki ga bo tako izgubil pa bo potreboval psihologa,” je dejal Wolff.

Pomoč pa je po dirki v Hockenheimu že potreboval Lewis Hamilton, ki je na kvalifikacijah raztreščil svoj dirkalnik ob zaščitno ograjo iz gum. Britanec je pred dirko tožil nad bolečinami v hrbtu in se za lajšanje le teh obrnil na akupunkturista. “Kolena niso težava,” je dejal Hamilton, “Prava težava sta hrbet in vrat. Pred dirko na Madžarskem potrebujem dodatno fizioterapijo, a bom do dirke že pripravljen.”

Hamilton pa bo razen bolečin poskušal “pozdraviti” tudi niz smole, ki se ga drži v boju proti moštvenemu tekmecu Nicu Rosbergu. “Obiskal bom Indijance ali pa pobožal Buddo po trebuhu. Srečo bom poskušal poiskati pri različnih verah,” je dejal Britanec.

Foto: Mercedes