Ponovno velika udeležba na Slovenskem dnevu na Grobniku

Slovenski dan na Grobniku 2013
Avtor prispevka: , objavljeno 19. maja 2013 .

Včeraj v soboto 18. maja 2013 je potekal že 9. tradicionalni Slovenski dan na hrvaškem dirkališču Grobnik. Tako kot je v navadi, se je tudi letošnjega dogodka polnega adrenalina, hitrih motociklov in lepih deklet udeležilo lepo število obiskovalcev.

 

Tudi letos je ta »dirkaški« dogodek privabil veliko motoristov in ostalih motorističnih privržencev. Kljub jutranjim oblakom, je veter kaj kmalu pregnal črnino nad dirkališčem in poskrbel za nepozaben adrenalniski dan. Kar nekaj tistih, ki so prišli s svojimi dvokolesniki, se je zapeljalo po stezi ali pa se udeležilo prostih treningov.

Po jutranjih treningih in delavnici varne vožnje so sledile dirke v treh kategorijah:

Ob 14.15 se je začela šest krogov dolga dirka »Lady cup« in »Best of the rest«.  S svojim Suzukijem GSX-R 750 je prepričljivo zmagala Manca Katrašnik.

Ob 14.45 je sledila sedem krogov dolga dirka razreda od 600 do 750 kubičnih centimetrov.  Na tej dirki je prav tako prepričljivo zmagal Luka Dečko s svojo Yamaho R6.

Luka Dečko (600-750ccm)
Luka Dečko (600-750ccm)

15 minut čez 15. uro pa je sledila najbolj pričakovana dirka razreda Open do 1000 kubičnih centimetrov.  Po osmih krogih je za las zmagal t.i. zgornjesavski Valentino Rossi, Janez Prosenik in ob tem ugnal »hitrega Italijana«.

Janez Prosenik OPEN (do 1000ccm)
Janez Prosenik OPEN (do 1000ccm)

Po uspešnem in lepo preživetem dnevu si želimo in se že veselimo vnovičnega Slovenskega dneva na dirkališču Grobnik naslednje leto.

Zahvala gre predvsem organizatorju Čarman motosport in glavnima pokroviteljema Akrapoviču in Goodyear-Dunlop Sava Tires ter ostalim.

This slideshow requires JavaScript.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish