Poncharal: Pol ve, da lahko premaga Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 30. junija 2020 .

Herve Poncharal se je v nedavnem intervjuju razgovoril o svojem nekdanjem varovancu Polu Espargaroju, ki naj bi bil tik pred prestopom k Hondi. Pol naj bi tudi trdno verjel v to, da je lahko resen konkurent Marquezu.

“Pol pri sebi zagotovo verjame, da lahko resno konkurira Marquezu,” so bile Poncharalove besede.

Espargaro je v Avstrijskem moštvu vse od njihovega vstopa v elitni razred leta 2017. Trenutno pa s tretjim mestom na kaotični dirki v Valenciji leta 2018 drži tudi njihovo najboljšo uvrstitev. Na splošno se je Španec v tem času uveljavil kot zelo konstanten dirkač, ki je veliko prispeval tudi k razvoju motocikla. Vse to je pritegnilo pozornost moštva Honde, ki naj bi mu ponudili sedež za prihodnjo sezono ob boku, nekdaj velikega rivala Marca Marqueza.

“Pol je izjemen, tako dirkač kot oseba. Vedno dobre volje, nasmejan, pozitiven,” je poudaril Poncharal.

“Na Yamahi je imel nekaj težav, saj ima bolj agresiven dirkaški slog, medtem ko moraš biti na Yamahi nekoliko bolj nežen. Kljub nekaterim težavam sva skupaj vedno zelo dobro sodelovala. V tem času se je tudi veliko naučil, kar mu je zelo pomagalo, ko je prestopil v KTM ter postal vodilni dirkač. Ta vloga mu je zelo ugajala.”

“Zanimivo bo videti kako se bo znašel na Hondi, ki zahteva precej podoben stil vožnje. Z Marcom se poznata že zelo dolgo, vedno sta bila huda konkurenta. Spomnimo se samo bojev v razredu Moto 2. Sedaj pa bosta skupaj v istem moštvu kar bo zelo zanimivo. Marc je sicer prva violina v moštvu, a Pol se zagotovo ne bo dal zlahka. Verjamem, kot tudi sam, da je sedaj na vrhuncu svoje kariere ter da lahko resno konkurira Marquezu.”

Espargaroja bo v moštvu KTM zamenjal Miguel Oliveira, v Poncharalovo moštvo pa se bo preselil Danilo Petrucci.