Poncharal: Bezzecchi me spominja na Rossija

Avtor prispevka: , objavljeno 5. januarja 2019 .

Vodja moštva KTM Herve Poncharal je dejal, da ga novinec v njegovem moštvu razreda Moto 2 Marco Bezzecchi spominja na Valentina Rossija v njegovih mladih letih.

Bezzecchi se je v minuli sezoni razreda Moto 3, svoji drugi v tem razredu dolgo časa boril za osvojitev naslova svetovnega prvaka, na koncu pa vseeno zaključil kot tretji za Jorgejem Martinom in Fabiom Di Giannantoniom.

Kot najboljši dirkač na motociklu znamke KTM se tako sedaj seli v razred Moto 2, kjer bo še vedno nastopal z avstrijskim proizvajalcem motociklov. Poncharal je pred dnevi v intervjuju dejal, da si je želel Bezzecchija v moštvo pripeljati že od začetka drugega dela minule sezone. Kot je še dodal vidi v njem veliko primerjav z Valentinom Rossijem, ko se je ta uspenjal proti vrhu.

“Že pred dirko v Argentini sem moštvu dejal, da si želim imeti njega v moštvu. Prav ta vikend pa je potem Bezzecchi tudi prvič zmagal. Pri KTM-u so mi dejal, da bodo storili vse v želji, da ga zadržijo, saj tudi oni verjamejo vanj.”

“imel sem srečo, da se lahko spremljal Valentina Rossija, ko je prišel v razred do 125 kubičnih centimetrov in Marco me spominja prav nanj. Neverjetno.”

“Velikost, obraz pa tudi njegov način obnašanja in govorjenja. Upam samo še, da uspe enako dobra kariera.”

Moštvo Tech 3 se je minuli sezoni poslovilo od Yamahe in postalo satelitsko moštvo avstrijske znamke motocikov. Poncharal je pohvalil tudi njihovo vpletenost v vseh treh razredih, kjer po njegovem mnenju opravljajo izjemno delo, kar je še dodatno pripomoglo k odločitvi, da se poslovijo od Yamahe.

“Nič ni bolj zanimivega od tega, da v moštvo pripelješ mladega dirkača, brez izkušenj in mu pomagati pri njegovem napredku, kot smo to storili z Zarcojem in še nekaterimi ostalimi dirkači.”

“Zelo me je navdušila tudi zadnja dirka razreda Moto 3 v Valenciji. Zmaga mladega Cana Oncuja pri njegovih petnajstih letih je res neverjetno, predvsem, če upoštevamo dejstvo, da je prišel naravnost po osvojitvi Rookies cupa.”

“Ne smemo pozabiti tudi, da je bil Zarco zmagovalec prvega Red Bull Rookies Cupa tako, da lahko rečemo, da se ponovno vrača nazaj v to veliko družino.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish