Pomembna zmaga za Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 4. aprila 2016 .

Marc Marquez je zmago v Argentini označil za pomembno, saj naj bi se z njo v moštvu znebili grenkega priokusa, ki ga je pustila lanska dirka v Phillip Islandu, ko je Španec le krog prepozno zamenjal motocikel, in s tem bil diskvalificiran, medtem ko se je boril za zmago.

Tokrat je dirkač Honde menjavo opravil brez napake, zatem pa dominantno povečal prednost pred zasledovalci in v cilj pripeljal z lepo prednostjo.

“Ko so nam sporočili, da bo na dirki obvezna menjava motorja, tako kot v Avstraliji lani, smo se v garaži vsi smejali napaki, ki smo jo takrat storili,” je povedal zmagovalec dirke v Argentini.

“To je bila prav posebna dirka. Prva zmaga v letošnji sezoni, po napaki v Avstraliji pa je bila zmaga tudi pomembna za mentaliteto v našem moštvu,” je pojasnil.

Po odstopu Jorgeja Lorenza zdaj Marquez vodi v skupnem seštevku prvenstva. Pred drugouvrščenim Rossijem ima osem točk prednosti. “Če bi mi na testiranjih v Maleziji kdo rekel, da bom po dveh dirkah vodilni v prvenstvu, bi mislil, da je nor. Toda pridno smo delali, verjeli smo vase in vedeli smo, da nam ta steza leži.”

Španec je priznal, da je v prvi polovici dirke, ko se je boril z Rossijem, imel kar nekaj težav. “V prvem delu dirke, na prvem motorju, sem bil nekoliko zadržan, saj nisem imel dobrega občutka, na drugem pa je bilo bolje in rekel sem si, da zdaj moram voziti na vso moč,” je povedal Marquez. “Takoj po menjavi sem odpeljal svoj najhitrejši krog na dirki, kar je bilo dovolj, da sem ustvaril udobno prednost. Boj je bil dober, poskušal sem nadzirati ritem dirke, toda vozili smo hitro, steza pa je bila nevarna, saj je bila na nekaj mestih še mokra.”

Kar pa se tiče dvoboja z Rossijem, Marquez v njem ni videl nič posebnega: “Nekaj krat me je prehitel, jaz pa sem ga lrehitel nazaj. Bil je dober dvoboj.”

Foto: Honda