Policija v lovu za prehitrim kaskaderjem

policija išče motorista kaskaderja predor stenj škofja loka
Avtor prispevka: , objavljeno 29. maja 2018 .

Kranjski policisti iščejo voznika motornega kolesa, ki je pred predorom Sten, v občini Škofja Loka, namesto 60 vozil kar 146km/h, pri čemer je točko merjenja prevozil kar po zadnjem kolesu. Kaskader si bo za ta podvig, če ga bodo našli, prislužil solidno globo v višini 1200 evrov, ter 18 kazenskih točk.

A za zdaj se cestni dirkač še izogiba roki pravice, saj policisti skoraj teden po prekrški še vedno zbirajo obvestila. Naprošajo pa vse, ki bi motorista na fotografiji prepoznali, naj jim podatke sporočijo na številko 113 ali anonimni telefon 080 12 00.

Na PU Kranj ob tem dodajajo, da je takšna vožnja “začetek tragične poti v najslabše in najnevarnejše scenarije, katerih posledice so grozljive.” Vse motoriste pozivajo, naj svoje dirkaške vrline preizkušajo na dirkališčih in poligonih, nikakor pa ne na cestah, kjer s kršitvami cestno-prometnih predpisov ogrožajo druge udeležence v prometu.

Gorenjski policisti na tem delu škofjeloške obvoznice izvajajo meritve od marca letos, do zdaj pa so obravnavali več kot 200 prekoračitev omejitve hitrosti za 30km/h, poleg omenjenega motorista pa je rekorder še en voznik dvokolesnika, katerega so ujeli pri 132km/h.

Foto: PU Kranj

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj