Pol presenečen nad konkurenčnostjo KTM-a

Avtor prispevka: , objavljeno 10. februarja 2020 .

Pol Espargaro: “Od prestopa v moštvo se še nikoli nisem počutil tako pripravljenega in konkurenčnega.”

Španec v moštvu KTM-a verjame, da je lahko z izboljšanim motociklom RC16 konkurenčen že od prve dirke sezone. Tridnevni test v Maleziji je sicer zaključil na skupnem sedmem, le 0,261 sekunde za najhitrejšim Quartararojem. Njegove besede o napredku moštva pa je potrdil tudi Dani Pedrosa. Testni dirkač avstrijskega moštva je drugi dan postavil skupno deveti najboljši čas. Vse to pa na stezi na kateri so imeli v pretekli sezoni obilo težav.

Čeprav je bil Espargaro v preteklosti že potrdil, da je lahko KTM hiter na en hitri kvalifikacijski krog, ga je v Sepangu navdušila predvsem konkurenčnost na obrabljeni pnevmatiki. Izboljšava motocikla mu tako omogoča boljši občutek in nadzor nad njim.

“Nikoli še nismo imeli občutka, da smo tako dobro pripravljeni in tako blizu najboljšim. Konkurenčni smo bili skozi vse tri dni in motocikel je zelo dober. Zelo sem zadovoljen. Najpomembneje je biti dober na dirkaških vikendih. Toda sama priprava na testiranjih odigra pri tem ključno vlogo. Tako je zelo dobrodošlo, da nam gre tu dobro, na stezi, ki nam v preteklosti ni ugajala.”

“Preizkusil sem rabljeno pnevmatiko s katero sem prej že opravil 23 krogov. S to sem opravil krog v času 1:59.7 kar je zelo dobro. Nato sem na stezo zapeljal še enkrat, opravil nekje 14-15 krogov in vozil okoli 1:59.3. Vse nas je presenetilo kako dobro nam trenutno gre.”

Španec je pri tem še posebej pohvalil napredek same moči motorja, ki mu je omogočil visoko pozicijo na lestvici dirkačev z najvišjo končno hitrostjo. Z doseženih 330,2 km/h je zaostal le za tremi Ducatiji – Jackom Millerjem, Andreo Doviziosom ter Francescom Bagnaio.

“Tu gre za stezo, kjer je hitrost zelo pomembna, poleg tega pa tudi dobro pospeševanje. Med zimo smo precej izboljšali naš motor. Tudi elektronika deluje mirneje, kar mi omogoča, da v zavoju prej odprem plin. To je še ena izmed stvari, ki smo jo precej dodelali.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish