POL ESPARGARO: Za HONDO je pomembno, da se MARQUEZ vrne

Avtor prispevka: , objavljeno 15. aprila 2021 .

Pol Espargaro je mnenja, da je za Hondo in njega samega dobro, da se osemkratni svetovni prvak Marc Marquez vrne. Njegova vrnitev je za ekipo zelo čustvena.

Ta petek na FP1 v Portimau, bo Marquez po padcu in kasnejših operacijah, ki so močno zaznamovale celotno prejšnjo sezono znova sedel na motor. Neuspeli poskus vrnitve, ki ga je doživel le en teden po padcu na drugi dirki v lanski sezoni se tokrat naj nebi ponovil so zagotovili pri Hondi. Pri Hondi v lanski sezoni niso nato uspeli doseči zmagi, ki jih je Španec dosegal v prejšnjih sezonah, kot po tekočem traku. Njegov brat Alex Marquez je še največ pokazal na Hondi in prišel do stopničk v Le Mansu in Aragonu.

Espargaro pravi, da bo Marquezova vrnitev ključna pri Hondi, saj ve, koliko je njen RC213V napredoval v zadnjem letu, obenem pa bo priznal, da mu bo to omogočilo tudi “malo več” pri prilagajanja na motor. Pol z svojimi predstavami na prvih dveh dirkah nikakor ni bil zadovoljen. Portimao je dirkališče, ki bi lahko mnogo bolj ustrezalo Hondinim motorjem.

“Ja, vsekakor je pomembno, da se Marc vrne za ekipo, za Hondo, da izboljša motor, ker je bil Marc lani zunaj tekmovalnega ritma Torej motor se je precej spremenil od motorja, s katerim se je vozil Marc preden je imel poškodbo, in dobro bo imeti potrditev, da je motor dober,” je dejal Pol.

“Marquez je tisti, ki je vozil motor zadnje sezone in bil vseskozi pri razvoju motorja, zato bo motor najbolj poznal on in vedel povedati, kje so pomanjkljivosti. Odštevam dneve, do začetka dirke v Portimau in upam na boljše kvalifikacije v soboto, ki mi bodo omogočile dobro pripravo na dirko,” je še dodal Espargaro.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish