Pol Espargaro v sezoni 2021 k Hondi namesto Alexa Marqueza!

Avtor prispevka: , objavljeno 5. junija 2020 .

Karavano MotoGP je presenetila novica, da naj bi Pol Espargaro podpisal dvoletno pogodbo za sezono 2021 in 2022 z tovarniško ekipo Honde. Tako bi izrinil mlajšega brata Alexa Marqueza v poltovarniško ekipo LCR, katero po vsej verjetnosti zapušča Cal Crutchlow. Vse skupaj še ni uradno potrjeno vse pa kaže na to, da to tega ne manjka veliko.

Alex Marquez bi naj si podaljšanje pogodbe prislužil z rezultati, ki pa jih zaradi novega koronavirusa ni mogel prikazati. Vse kaže na to, da bo, še preden se bo lahko dokazoval z rezultati, znana njegova usoda za naslednje sezone. Za Espargaroja pa to pomeni, da se bo lahko dostojno boril za najvišja mesta, katera pri trenutni ekipi KTM niso najbolj dosegljiva. Res je, da se je z KTM že veselil stopničk vendar, kaj več od tega mu ni uspelo doseči. Mlajši brat Marquez na testiranjih pred sezono ni blestel in prav to je eden izmed glavnih razlogov, ki naj bi vodil v tako odločitev Honde.

Pol Espargaro je bil svetovni prvak razreda Moto2 v sezoni 2013 in je v sezoni 2014 takoj dobil možnost nastopa v MotoGP z ekipo Tech3 Yamaha preden se je v sezoni 2017 preselil v ekipo KTM. V Valenciji leta 2018 je z ekipo KTM dosegel najboljši rezultat, saj se mu je uspelo z dokaj nekonkurenčnim motorjem prebiti na stopničke.

Vse skupaj pa morajo vzeti resno pri Ducatiju, saj se njihov dirkač Andrea Dovizioso že nekaj časa povezuje z ekipo KTM. Glede na to, da bi se z odhodom Espargaroja v Hondo sprostilo mesto v ekipi KTM bi se lahko resneje ogreli za Italijana. To bi pomenilo, da bi tudi Danilo Petrucci, ki so ga že vsi videli izven MotoGP morda ostal pri ekipi Ducatija.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj