Pol Espargaro: izgubil sem samo 2,9s v dvajsetih krogih proti Vinalesu

Avtor prispevka: , objavljeno 1. aprila 2021 .

Pol Espargaro ni bil zadovoljen z rezultatom, ki ga je dosegel na prvi dirki v Katarju, saj je mnenja, da je sposoben z Hondo mnogo več. Optimizem mu daje, da je v dvajsetih krogih izgubil proti zmagovalcu dirke Mavericku Vinalesu samo 2,9 sekunde. Slab je bil samo začetek dirke, kjer je izgubil več in s tem tudi priključek z najboljšimi.

Prva dirka za Španca na motorju Honde se ni razpletla po njegovih željah in tudi ne po mnogih pričakovanjih. Španec je na začetku dirke izgubil največ in potem, ko je Vinales prehitel Bagnaio se je tempo močno povečal in od takrat naprej ni izgubil veliko proti zmagovalcu dirke. To je dodatno upanje za Espargaroja in motivacija, da lahko dirka z najboljšimi.

“Osmo mesto ni tam, kjer bi rad končal, danes pa sem imel dve težavi. Prvi je bil začetek. Začeti z dvanajstega mesta je vsekakor težko. Drugi pa je, da nisem imel dovolj stabilnosti s sprednje strani s polnim rezervoarjem v prvih krogih in sem precej izgubil proti ostalim,” je dejal Pol.

“Imel sem veliko težav z zaviranjem. Motor, ko je rezervoar poln postane zelo kritičen in ga je težje zavirati. Veliko prej se naredi napaka. Zato sem moral biti na začetku dirke še posebej previden in tako sem izgubil veliko časa v začetku dirke. Od zdaj naprej mislim, da se moje znanje veča, da je veliko boljše. Pripravil bom boljši začetek dirke. To je tisto, kar mi je manjkalo na prvi dirki. Če bi štartal boljše bi bil zagotovi na koncu višje uvrščen. Že v drugem krogu sem zaostal za tri sekunde in na koncu dirke prispel 5,9 sekunde za vodilnim. Tako sem proti Mavericku v 20 krogih izgubil 2,9 sekunde, kar je polovico časa izgubljenega že na začetku dirke,” je še pojasnil Španec.

“Prva dirka Pol Espargaroja z našim motorjem je pozitivna. Res je, da se je med treningi na različnih ovinkih boril, imel nekaj nesreč. Toda v dirki, je naredil jasen korak,” je dejal vodja ekipe Alberto Puig.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish