Pogojna kazen zaradi kritik na twitterju

Avtor prispevka: , objavljeno 23. aprila 2014 .

Trikratni zmagovalec dirke 500 milj Indianapolisa, Helio Castroneves je dobil pogojno kazen, ki bo trajala do konca junija. Kazen ga je doletela, ker so se na njegovem twitter profilu pojavile kritike na račun prvenstva in določenih odločitev.

Po dirki v Long Beachu se je na Heliovemu profilu pojavil zapis, ki je bil močno kritičen do komisarjev, ki niso podelili kazni, obenem pa tudi varnostnikov ob stezi, ki so kmalu po nesrečah dirkalnikov izobesili zelene zastave.

Castroneves je objavo kmalu zatem zbrisal in pojasnil, da je le to pomotoma objavila njegova sestra Kati.

“Opravičujem se za prejšnjo objavo, ki je bila poniževalna do serije Indycar. Le te nisem napisal, niti se ne strinjam z njo. Objavo na mojem profilu je ponesreči napisala moja sestra Kati, ki je moj račun uporabljala brez moje vednosti in dovoljenja, pri tem pa je izrazila svoje misli,” je pojasnil Helio in dodal:” Še enkrat se opravičujem komisarjem, ki so bili povsem korektni.”

Tudi Kati je kasneje pojasnila, da je zapis želela objaviti na svojem računu, toda kljub temu to ni zaleglo. Vodilni možje serije IndyCar so Castronevesu očitali kršitev pravil, ki določajo obnašanje dirkačev na socialnih omrežjih, ter mu izrekli pogojno kazen.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish