Pogodba med Rossijem in Petronas Yamaho še ni povsem dogovorjena

Avtor prispevka: , objavljeno 11. maja 2020 .

Podpis pogodbe za sezono 2021 med Valentinom Rossijem in moštvom Petronas Yamaha je vse bližje. Veliko je bilo slišati, da je že vse dogovorjeno med obema glede nove pogodbe vendar sta obe strani za spletno stran Crash.net povedali, da temu še ni tako. Veliko je nerešenih vprašanj glede trenutne pogodbe Rossija, ter pravic in obveznosti, ki jih ima do trenutnih sponzorjev, ki ga zaradi korone virusa ni mogel izpolnjevati. Veliko je tudi odprtih vprašanj glede trenutne ekipe Valentina Rossija, njegovega menedžerja, mehanikov in ostalega osebja.

To ne pomeni, da pogovori med Rossijem in Petronas Yamaho ne potekajo, vendar pa pomeni, da še niso zaključeni. Pri Petronas Yamahi obljubljajo, da imajo sedež ob mladim dirkačem Francom Morbidellijem rezerviran za devetkratnega svetovnega prvaka. Vemo, da se Fabio Quartararo seli k tovarniški ekipi Yamahe, kjer bo zamenjal Rossija.

Vse skupaj se zdi, da je potreben le še čas, da uskladijo vse podrobnosti in da se dirkaški doktor odloči glede svoje prihodnosti, če se še vidi v najelitnejšem motociklističnem razredu Motogp. Med možnimi dirkači, ki bi lahko prišli v Petronas Yamaho, če se Valentino Rossi ne odloči za nadaljevanje dirkaške kariere se omenja ime Xavi Vierge voznik dirkaškega razreda Moto2 ekipe Petronas Sprita Racing.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish