Poglajen, Lodi in Trček novi prvaki!

Avtor prispevka: , objavljeno 18. septembra 2013 .

Z zadnjim dogodkom letošnjega domačega krožno hitrostnega prvenstva, ki se je odvil na češkem dirkališču v Brnu sta prvaka postala Zoran Poglajen in Mathias Lodi.

Peti tekmovalni konec tedna se je po odpovedi dirke na madžarskem Pannoniaringu, ki je bila planirana za prvi vikend v oktobru, nadomestil z le to v Brnu, ki je znano predvsem po dirki motociklistične serije MotoGP. V sklopu dirke FIA-CEZ so se naši fantje minuli vikend, 13. – 15. september 2013, pomerili na dveh dirkah. Celoten konec tedna je potekal v slabem, hladnem vremenu. Na zelo razgibanem in tehnično zahtevnem skoraj 5,5 kilometra dolgem dirkališču so se v generalcu s hitrejšimi dirkalniki borili Zoran Poglajen, Jure Marinšek (oba nov pokalen Renault Clio Cup 2013), Željko Čumurdžič s Cliom prejšnje generacije in David Šuster z Alfo Romeo 2.0i TS. Med pokalnimi Fiati Grande Punti pokala LEMA GP so nastopili Aleš Bužga, Tomaž Trček, Matthias Lodi, Klemen Popit, Andro Pertot, Luka Glazer in Metod Počkaj.

Sobotna dirka, ki je potekala v dežju, se je v generalni razvrstitvi najbolje zaključila za Zorana Poglajna pred Juretom Marinškom. Prvič v karieri, to je bila njegova komaj 13. dirka, pa je David Šuster zasedel odlično tretje mesto. Željko Čumurdžić in Luka Glazer sta v medsebojnem trčenju žal predčasno zaključila dirko v šestem oz. petem krogu. V pokalu LEMA GP je v razburljivem troboju zmagal Matthias Lodi pred Alfredom Kramerjem jr. in Tomažom Trčkom, sledili so Aleš Bužga, Andro Pertot, Klemen Popit in Metod Počkaj.

Nedeljska dirka je potekala sicer na suhi progi, a z rahlim rosenjem. Še enkrat več je konkurenco podredil in dokončno potrdil naslov prvaka Zoran Poglajen, sledila sta mu Željko Čumurdžić in znova na stopničkah David Šuster. Jure Marinšek je žal zaradi tehničnih težav v osmem krogu odstopil. V pokalu LEMA GP je prvič slavil Alfred Kramer jr. pred Matthiasom Lodijem, ki je postal prvak. Sledili so Luka Glazer, Tomaž Trček, Aleš Bužga, Andro Pertot in Metod Počkaj. Klemen Popit pa je moral zaradi tehničnih težav žal odstopiti v petem krogu.

V točkovanju mladih voznikov do 21 let je prvak postal Tomaž Trček s 395 točkami, drugo mesto je zasedel Andro Pertot s 340 točkami, tretji pa Jure Marinšek s 303 točkami.

V soboto je potekala še 2-urna vztrajnostna dirka in tokrat sta se obe posadki Matej Sešel – Jaka Marinšek ter Tomaž Trček – Jure Marinšek odlično odrezali. Obe ekipi sta nastopili s pokalnim Renault Cliom. Nadobudna mladca Tomaž in Jure sta z odličnim, konstantnim dirkanjem brez napak zmagala, kar je v zadnjih letih slovenskega, krožno-hitrostnega dirkanja, brez dvoma največji uspeh v okviru CEZ-a. Z malce smole pa sta Matej in Jaka zgrešila stopničke in končala dirko na nehvaležnem četrtem mestu.

Tako direktor KHD pri krovni zvezi AŠ2005, Drago Božič, kot tudi organizator pokala LEMA GP, Mirko Marinšek, sta z letošnjo sezono zadovoljna in že kujeta načrte za prihajajoče leto 2014.
Točkovanje KHD DP SLO 2013:
1. POGLAJEN Zoran, AK Lamko 945
2. LODI Matthias, LEMA Racing 731
3. TRČEK Tomaž Autosport Jazon 664
4. ŠUSTER David, AK Olimpija 587
5. BUŽGA Aleš, AK Lamko 562
6. PERTOT Andro, LEMA Racing 555
7. POPIT Klemen, AMD SA 490
8. MARINŠEK Jure, LEMA Racing 452
9. ČUMURDŽIČ Željko, LEMA Racing 425
10. KRAMER Alfred jr., LEMA Racing 333
11. HERZOG Helmut, Herzog Motorsport 285
12. MAKAROVIČ Andrej, V-Racing 112

Točkovanje LEMA GP 2013:
1.LODI Mathias, LEMA Racing 435
2. TRČEK Tomaž, Autosport Jazon 386
3. PERTOT Andro, LEMA Racing 331
4. BUŽGA Aleš, AK Lamko 328
5. POPIT Klemen, AMD SA 265
6. KRAMER Alfred jr., LEMA Racing 200
7. MARINŠEK Jure, LEMA Racing 101
8. ŠUSTER David, AK Olimpija 96
9. MAKAROVIČ Andrej, V-Racing 58

 

(Lema / Iztok Franko)

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish