Počasni Lorenzo ni imel kaj izgubiti

Avtor prispevka: , objavljeno 26. junija 2017 .

Jorge Lorenzo je pojasnil, da na dirki v Assnu ni imel kaj izgubiti z menjavo motocikla, ki ga je v boksih čakal z gumami za dež. Trikratni svetovni prvak je na kvalifikacijah VN Nizozemske dosegel najslabši rezultat kariere v razredu MotoGP, saj je obračun za štartna mesta končal na 21. mestu. Dirka se je pričela na suhi podlagi in Španec se je z Ducatijem uspel prebiti nekoliko naprej. V prvem krogu je pridobil štiri mesta, devet krogov pred koncem dirke pa je vozil celo na dvanajstem mestu. A njegov preboj je ustavil dež v zadnjih krogih. Lorenzo je upočasnil ter nato zapeljal v bokse, kjer je presedlal na rezervni motocikel, toda dež je pojenjal in dirkač Ducatija je s krogom zaostanka dirko končal na petnajstem mestu.

“Nisem bil kaj prida hiter, v primerjavi z najhitrejšimi sem vozil večinoma okrog pol sekunde počasneje,” je priznal Lorenzo. “Toda bil sem konstanten. Dohiteval sem Andreo Iannoneja in skupino z Jackom Millerjem ter Danijem Pedroso. Ko je začelo deževati sem upočasnil precej bolj, kot dirkači v ospredju in dirkači za mano. Prehiteli so me in rekel sem si, da nimam kaj izgubiti. Na konci je bila le točka ali dve, zato sem se odločil tvegati. Vendar je dež pojenjal in dežne gume so bile premehke za pogoje na stezi.”

Španec je pojasnil, da se je za menjavo odločil tudi zaradi močnega dežja na jutranjih ogrevanjih, ki ni bil napovedan. “Deževalo je tri ali štiri kroge, potem pa je nehalo. Tvegal sem, saj sem vedel, da tudi na ogrevanjih nihče ni pričakoval dežja. Ničesar nisem imel izgubiti, izgubil sem morda eno točko, lahko pa bi pridobil sedem ali osem točk. Z gumami za suho stezo sem izgubljal po pet sekund na krog, tako da bi me drugi dirkači tako ali tako prehiteli, če bi nadaljeval.

Foto: Ducati