Po testiranjih so pričakovanja pri ekipi Toro Rosso narasla 

Avtor prispevka: , objavljeno 11. marca 2018 .

Dirkač ekipe Toro Rosso Brendon Hartley je dejal, da so zaradi uspešnih predsezonskih testiranj narasla pričakovanja pred prvo letošnjo dirko. Ekipa, ki letos uporablja hondine pogonske sklope je testiranja opravila praktično brez težav, ob tem pa končala na tretjem mestu po številu opravljenih krogov na celotnih testiranjih, več sta jih opravili samo ekipi Mercedes in Ferrari. Hartley je zadnji dan testiranj postavil sedmi čas, dan pred tem pa je njegov moštveni kolega Pierre Gasly končal na tretjem mestu.

Brendon Hartley je dejal, da so pri ekipi pričakovali težji začetek, toda napredek, ki je bil večji kot so pričakovali je pri ekipi povečal pričakovanja pred začetkom sezone. Pričakujejo, da lahko prav na vsaki dirki računajo na točke.

“Vsi v ekipi se zelo trudijo ob tem pa smo zelo povezani. Želimo si, da bi ves čas napredovali ter tako izboljšali dirkalnik. Ekipa je že lani dobro začela sezono, vendar je bilo nadaljevanje nekoliko slabše. Letos se bomo potrudili, da se to ne bo zgodilo.”

“Pred začetkom testiranj smo mislili, da bo za nas v Avstraliji zelo težko, toda sedaj so naša pričakovanja nekoliko narasla. Zagotovo se bomo borili za točke. Na vsaki dirki morajo biti točke naš cilj. Haas, Renault in McLaren izgledajo zelo močni, toda mislim, da smo tudi mi tu nekje vmes.”
Na vprašanje ali je zanesljivost hondinih pogonskih sklopov na testiranjih utišala dvomljivce je dejal:

“Mislim, da je temu tako zdaj. Ko sem pred mesecem odšel v tovarno so bili vsi zelo optimistični glede sodelovanja s Hondo. Videl sem kako predano in trdo so vsi delali, zato sem zelo zadovoljen in optimističen pred začetkom nove sezone.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish