Po razburljivem prvem dnevu Saturnusa vodi Gassner

Avtor prispevka: , objavljeno 11. maja 2013 .

 
Hermann Gassner je vodilni na reliju Saturnus, katerega prvi dan so začinile težke vremenske razmere, ki so poskrbele za nekaj nepričakovanih rezultatov, katere so delno zakuhale gume, ki jih je FIA predpisala za dirkalnike s štiriklesnim pogonom.
Prvi del Saturnusa je potekal na povsem namočeni in tudi blatni trasi. Za prvo presenečenje je z renault cliom R3 zjutraj poskrbel Aleks Humar, ki se je zavihtel na sam vrh. Presenetil je tudi Rok Turk s peugeotom 208 R2. Razlog za presenečenje pa gre najbrž iskati v dejstvu, da dvokolesno gnani dirkalniki lahko nastopajo na klasičnih gumah, s čimer imajo prednost pred štirikolesno gnanimi. Gume, ki jih je zanje predpisala FIA pač ne nudijo pravega oprijema, kar je na Jančah izkusil Darko Peljhan, ki se je tam zavrtel, čas pa sta izgubljala tudi Jani Trček in Boštjan Logar.

Rajko Žakelj je s svojim mitsubishijem trčil v skalo in razbil prednji desni del dirkalnika. Težave pa je imela tudi Asja Zupanc, ki je prav tako na Jančah prebila gumo, po odstopu Hermanna Gassnerja ml. je vrh relija zasedel Gassner starejši, ki nastopa s klasičnimi reli gumami.

Razlike na vrhu so majhne. Gassner vodi s štirimi sekundami prednosti pred Peljhanom, še trinajst sekund več pa zaostaja Humar, kateremu bi vsaj v diviziji II za ovratnik dihal Rok Turk, ki pa se je moral posloviti od odlične uvrstitve, potem ko se je strgal jermen na njegovem peugeotu. Njegovi mehaniki se že vračajo iz San Marina, kamor so odhiteli po nov jermen, tako da se bo Rok najverjetneje lahko vrnil na reli po pravilih SuperRally.

Jutrišnji dan tako obeta še kar nekaj razburljivega dogajanja. Na sporedu sta hitrostni preizkušnji Krtina in Moravče, ki pa ju bodo dirkači prevozili po dvakrat.

 

Rezultati po 7 HP

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj