Po presenečenju in težavah znova v boj

Avtor prispevka: , objavljeno 4. maja 2016 .

Posadka Tim Novak-Uroš Ocvirk se pripravlja za tretji nastop v nemškem pokalu Opel Adam. Če sta veljala na prvi dirki za presenečenje, na drugi pa sta bila kar zadovoljna po zanesljivem četrtem mestu, sta sedaj pripravljena … no, vsaj za zmagovalne stopničke.

»Priznam, da je bil začetek najinega nastopanja na tekmovanju ADAC Opel Rallye Cup kar težak. Prva dirka (Saarland-Pfalz) je bila zelo blatna in spolzka, zato sva se tam z drugim mestom več kot dokazala. Treba je namreč vedeti, da nisva imela izkušenj z novim dirkalnikom. Potem je prišel reli Vogelsberg, kjer sva s četrtim mestom v bistvu zadovoljna, saj sem imel nekaj težav – predvsem sam s seboj. No, v tretje gre rado in na reliju Sulingen upam, da bova vsaj stala na zmagovalnih stopničkah,« je dejal 21-letni Novak. Po dveh relijih od sedmih prireditev sta s sovoznikom Ocvirkom še vedno na odličnem drugem mestu od petnajstih uvrščenih v skupni razvrstitvi.

»Hitrostne preskušnje so podobne prejšnjim, kar pomeni nekaj tehničnih delov in nekaj zelo hitrih odsekov. Napovedano je lepo vreme, zato upam na uspešno borbo in seveda lep izkupiček,« je še dodal Leščan.

Rallye Sulingen je dolg kar 447 kilometrov, od tega bo hitrostnih preskušenj za 134 kilometra. Za nameček je organizator speljal traso tudi po 12,3 kilometra makadama. Start prvega dirkalnika bo v petek ob 17.00h, cilj pa je načrtovan v soboto ob 18.50h.

Foto: Uroš Modlic

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish