Po 90 minutah pogajanj: Nepriljubljene kvalifikacije ostajajo

Avtor prispevka: , objavljeno 3. aprila 2016 .

Šefi ekip so se v Bahrajnu, pred današnjo dirko, sestali z Bernijem Ecclestonom in predsednikom FIE Jeanom Todtom. Tema sestanka so bile nepriljubljene kvalifikacije, a po uri in pol možje niso dosegli soglasja, razen tega, da se bodo še enkrat sestali v torek. Tako naj bi imeli še več časa premisliti o številnih različnih predlogih, o katerih so govorili danes.

Ecclestone situacije ni želel komentirati, šef moštva Mercedes, Toto Wolff pa je jasno povedal, da položaj še zdaleč ni rešen. “Nismo dosegli dogovora o tem, kako nadaljevati,” je pojasnil. “Dogovorili smo se le, da se o predlogih pogovorimo najprej interno, nato pa še med sabo enkrat med tednom.”

Predstavniki moštev so se sicer soglasno strinjali, da se nazaj uvede lanski format kvalifikacij, toda Ecclestone in Todt želita na Kitajskem videti drugačen sistem. “Govorili smo o različnih formatih, in o tem, kaj želita FIA ter lastnik komercialnih pravic. Na voljo je kar nekaj različnih formatov, ali pa obstoječi,” je pojasnil Wolff. Za spremembo sistema kvalifikacij je potrebno soglasje vseh ekip, FIE in Ecclestona, ter nekaj drugih, tega pa očitno ni lahko doseči.