Pisanello nov član Manorja

Avtor prispevka: , objavljeno 14. maja 2015 .

Moštvo Manor je pred kratkim okrepilo svoj inženirski oddelek z izkušenim Gianluco Pisanellom, ki je sedem let deloval s Toyoto Motosport kot podatkovni, testni in dirkaški inženir, preden so se leta 2009 razšli, ko se je moštvo odločilo za izstop iz Formule 1.

Pisanello se je kasneje pridružil Caterhamu, kjer je od dirkaškega inženirja napredoval do glavnega in vodje inženirskih operacij. Po Caterhamovem odhodu in Manorjevih poskusih, da se vrnejo v najvišji razred motošporta, je bil Pisanello imenovan kot glavni inženir in vodja inženirstva na stezi pri Manorju.

John Booth, šef ekipe, je povedal: “Iskali smo nekoga kot je Pisanello, izkušen in usposobljen. Pretehtale so predvsem izkušnje, ker smo mi na tem področju precej mladi. Od njega se bomo lahko učili. Prej smo sicer imeli precej dobro zasedbo, a Dave Greenwood je odšel. Pisanello ima zagotovo svoje ideje in zelo nam lahko pomaga.”

Booth je zadovoljen z osebjem, ki ga imajo trenutno, čeprav je med njimi veliko mladih. “Presenečen sem bil, da so sodelavci zelo dobri, čeprav imajo zelo malo izkušenj,” je še dodal.