Pirro v Mugellu kot Ducatijev “wildcard”

Avtor prispevka: , objavljeno 1. junija 2017 .

Testni dirkač moštva Ducati, Michele Pirro bo v Mugellu odpeljal prvo letošnjo dirko. 30-letni Pirro letos kot dirkaški trener pomaga Jorgeju Lorenzu, lani pa je odpeljal devet dirk. Dve kot wildcard dirkač ter sedem, kot zamenjava za poškodovane Ducatijeve dirkače Danila Petruccija, Lorisa Baza ter Andreo Iannoneja.

Italijan je najboljši rezultat dosegel v Misanu, ko je v cilj pripeljal na sedmem mestu, prvenstvo pa je zaključil na devetnajstem mestu.

Ta konec tedna pa ga bodo v tovarniškem moštvu Ducatija na stezo poslali ob svoja redna dirkača Lorenza in Andreo Doviziosa. “Končno se spet vračam na dirko, prvič po lanski diri v Aragoniji,” je dejal Pirro. “Zelo sem vesel, saj je dirka v Mugellu, pred našimi navijači, vedno nekaj posebnega. Kot vedno bom tudi tokrat dal vse od sebe. Imamo dobro osnovo in pripravljen sem doseči dober rezultat na dirki,” je še dodal Pirro, ki sicer letos nastopa v italijanskem prvenstvu Superbike, kjer po štirih zaporednih zmagah na prav toliko dirkah gladko vodi.

Foto: Ducati